Εμβολιάστηκατε στην Ολλανδία; Δείτε πώς μπορείτε να το αποδείξετε

πιστοποιητικό-εμβολιασμού

Από την Πέμπτη, οι κάτοικοι στις Κάτω Χώρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή CoronaCheck app ως πιστοποιητικό εμβολιασμού για να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις με πολλά άτομα – και σύντομα, να προγραμματίσουν ένα ταξίδι και γιατί όχι στην Ελλάδα, έπειτα από τις λεπτομέρειες που δόθηκαν πριν λίγες μέρες. 

Αυτά είναι καλά νέα αν σκεφτείτε οτι δε θα χρειάζεται πλέον να παρέχετε αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να πάτε σε ένα event εάν έχετε εμβολιαστεί πλήρως. Καθώς τα φεστιβάλ και τα κλαμπ πρόκειται να ανοίξουν ξανά το Σάββατο, αυτό το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη σε μεγάλη κλίμακα.

Πώς λειτουργεί;

Από την Πέμπτη, μπορείτε να συνδεθείτε στην εφαρμογή με το DigiD και να ανακτήσετε τα δεδομένα εμβολιασμού σας. Η επίσημη εφαρμογή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ως πιστοποιητικό αρνητικών τεστ σε εκδηλώσεις όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα στην αρρχή καθώς η εφαρμογή υποστηρίζει αυτήν τη στιγμή μόνο 25 συνδέσεις ανά δευτερόλεπτο – δηλαδή 90.000 συνδέσεις ανά ώρα.

Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά οι μεγάλες οργανώσεις φεστιβάλ λένε ότι υπερβαίνουν αυτόν τον αριθμό ατόμων που εισέρχονται σε ώρες αιχμής.

Διαβατήριο εμβολιασμού;

Περιμένουμε να έρθει αυτό το χρυσό εισιτήριο για τα ταξίδια και είναι τόσο κοντά που μπορούμε σχεδόν να το αγγίξουμε. Από την 1η Ιουλίου, η εφαρμογή CoronaCheck μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ευρωπαϊκή ταξιδιωτική και οικιακή χρήση.

Το πιστοποιητικό θα περιέχει προσωπικά στοιχεία, όπως το όνομά σας, την ημερομηνία γέννησης και το εμβόλιο που έχετε λάβει.

Το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ταξιδιού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις Κάτω Χώρες, επειδή οι Ολλανδοί θεωρούν ότι η κοινοποίηση αυτών των πληροφοριών αποτελεί παραβίαση της ιδιωτικής ζωής. Σε αντίθεση με αυτήν την κάρτα, το ολλανδικό ταξιδιωτικό εισιτήριο περιέχει λιγότερες πληροφορίες, οι οποίες δεν θα διευκρινίζουν εάν ο χρήστης έχει εμβολιαστεί, έχει αρνητικό τεστ ή αν έχει αντισώματα από την προηγούμενη προσβολή της νόσου. Αντ ‘αυτού, θα δείξει μόνο εάν είναι ασφαλές να ταξιδέψετε ή όχι.

marketplace-ellinika-proionta-ekswteriko
Εσύ έκανες like στο νέο μας project;

Λεπτομέριες πριν τη χρήση της εφαρμογής

Υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν για να μπορέσετε να πάρετε το αεροπλάνο. Πολλές χώρες της ΕΕ αποφασίζουν ακόμη εάν μια δόση Pfizer, Moderna ή AstraZeneca είναι επαρκής για ασφαλές ταξίδι.

Υπήρξαν επίσης ορισμένα προβλήματα με τα άτομα που καταγράφουν τους εμβολιασμούς τους. Όσοι έχουν λάβει ένα εμβόλιο απευθείας από τον γιατρό τους μπορεί να μην έχουν αποθηκεύσει τα δεδομένα τους στο εθνικό σύστημα CIMS ακόμη.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!