Η κυβέρνηση της Ολλανδίας προετοιμάζει το διαβατήριο του κορωνοϊού

υπουργός-υγείας-διαβατήριο-εμβολιασμού

H κυβέρνηση της Ολλανδίας ετοιμάζει το διαβατήριο που θα διασφαλίζει, ότι όσοι κάνουν το εμβόλιο θα έχουν περισσότερες “ελευθερίες”. Ένα τέτοιο διαβατήριο για τον κορωνοϊό μπορεί να προσφέρει περισσότερη “ελευθερία” στους εμβολιασμένους για να παρευρεθούν σε μία συναυλία, ένα φεστιβάλ ή τον κινηματογράφο, για παράδειγμα.

Ο υπουργός υγείας, De Jong, δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο εργάζεται για να καταστεί τεχνικά δυνατό αυτό το εγχείρημα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά. Ερωτηματικά υπάρχουν, για παράδειγμα, για το κατά πόσο παίζουν ρόλο οι εμβολιασμένοι πολίτες στην εξάπλωση του ιού.

“Και αυτό που δεν θέλουμε είναι ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός, ούτε καν έμμεσα”, τονίζει ο υπουργός. “Οι άνθρωποι δεν πρέπει να αισθάνονται υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν.”

Με μια εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο, ίσως, να είναι ο τρόπος που την επόμενη μέρα θα πιστοποιεί κάποιος ότι είναι εμβολιασμένος και θα έχει πρόσβαση σε πολλά μέρη, θα έχει περισσότερες ελευθερίες.

Ο υπουργός υγείας πιστεύει, ότι το διαβατήριο εμβολιασμού θα είναι έτοιμο πριν το καλοκαίρι. Ο De Jonge πιστεύει, επίσης, ότι το διαβατήριο αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για ταξίδια στο εξωτερικό.

Φωτογραφία – Πηγή: NOS

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks