Ολλανδία: Πρόταση στην κυβέρνηση να διατηρηθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες και την περίοδο των Χριστουγέννων

Ολλανδία-Χριστούγεννα-Διακοπές

Τη πρόταση να παρατείνει τις ταξιδιωτικές οδηγίες για προορισμούς στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων κατέθεσε η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης (ΟΜΤ) στην Ολλανδία προς την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα κορονοϊού. 

ellinika-proionta

Σύμφωνα με την ΟΜΤ, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εκατοντάδες άνθρωποι επέστρεψαν στην Ολλανδία από διακοπές στο εξωτερικό με Covid -19. Επιπλέον, στοιχεία από την υπηρεσία Υγείας GGD, έδειξαν ότι μόνο το 1/4 των ανθρώπων που επέστρεψαν από τις “κόκκινες ζώνες” περιοχών επικινδυνότητας, μπήκαν πραγματικά σε καραντίνα. 

Οι χειμερινές αθλητικές διακοπές είναι πολύ δημοφιλείς κάθε χρονιά, αλλά ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για μολύνσεις από κορονοϊό, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΜΤ. “Σε πολλά μέρη όπως στην ουρά στο λιφτ του σκι, είναι δύσκολο να κρατήσει κανείς απόσταση 1,5 μέτρου. Οι χειμερινές αθλητικές διακοπές συνεπάγονται επίσης και μετάβαση σε πολυσύχναστα εστιατόρια” συμπλήρωσε. 

Υποθέτοντας ότι η κατάσταση του κορονοϊού εκτός της Ολλανδίας δεν θα αλλάξει σημαντικά τις επόμενες εβδομάδες, οι διακοπές στο εξωτερικό πρέπει να αποθαρρυνθούν, κατέληξε. 

Επίσης η ΟΜΤ συμβουλεύει τους πολίτες να πηγαίνουν διακοπές μόνο με κοντινούς τους ανθρώπους και με περιορισμό αριθμό συνταξιδιωτών. “Οι οικογενειακές επισκέψεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο” συμπληρώνει. 

Θυμός από τα ταξιδιωτικά γραφεία

Όλα αυτά βέβαια δεν αρέσουν ιδιαίτερα στην Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων ANVR που εκπλήσσεται με αυτή την πρόταση. Σύμφωνα με την Ένωση, ο κλάδος του τουρισμού έχει ήδη να διαχειριστεί πολλά πρωτόκολλα περιορισμών για την πρόληψη της λοίμωξης. “Με αυτόν τον τρόπο σκοτώνεις έναν τομέα που είναι ήδη πληγωμένος. Ορισμένοι προορισμοί είναι ακόμη ασφαλείς για την Ολλανδία αυτή τη στιγμή, όπως οι Κανάριοι Νήσοι. Οπότε είμαστε πολύ θυμωμένοι από αυτό”. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks