Η Ολλανδία κάνει rebranding για τον τουρισμό

Η κυβέρνηση της Ολλανδίας στα πλαίσια του Re-Branding,  έλαβε την απόφαση να χρησιμοποιείται γι’ αυτήν μόνο το όνομα των Κάτω Χωρών. Όπως έχουμε γράψει και σε περισσότερα άρθρα το όνομα Ολλανδία προσδιορίζει μόνο 2 γεωγραφικά διαμερίσματα. Αυτό της Βόρειας Ολλανδίας και της Κάτω Ολλανδίας ( Noord & Zuid Holland ) όπου συμπεριλαμβάνονται οι πόλεις του Άμστερνταμ , Λάιντεν, Ουτρέχτη, Χάγη, Ρότερνταμ και άλλες. Κάτω Χώρες από τον 17ο αιώνα και έπειτα ονομάζονταν όλη η υπόλοιπη χώρα. Όμως αυτό δεν ίσχυε για την Εθνική ομάδα της Ολλανδίας για παράδειγμα ( Ουπς των Κάτω Χωρών ) ή σε άλλους παγκόσμιους θεσμούς.

Να σημειώσουμε ότι το Netherlands το χρησιμοποιούσαν από την εποχή που σε αυτήν συμπεριλαμβάνονταν και το Βέλγιο. 

Re-Branding λοιπόν η Ολλανδία για να μεγαλώσει και ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη διεθνή παρουσίαση της στο εξωτερικό.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι Κάτω Χώρες χρειάζονται μια πιο ομοιόμορφη και συντονισμένη εθνική «διαφήμιση». «Θέλουμε να προβάλουμε τις Κάτω Χώρες ως μια ανοιχτή, εφευρετική και χωρίς αποκλεισμούς χώρα. Εχουμε εκσυγχρονίσει την προσέγγισή μας» εξήγησε. Και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, σχετικά με την εικόνα των Κάτω Χωρών που θέλουμε να παρουσιάσουμε στον υπόλοιπο κόσμο με ουσιαστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο»!

Όλα για τον τουρισμό σε μια αλλαγή στροφής για τη χώρα της Ολλανδίας σε ότι αφορά αυτό το πεδίο. Σε μία χώρα με συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό τουριστών όπου όμως θέλει να συλλέξει ένα διαφορετικό τουρισμό, πιο πλούσιο, αλλά και να τον μοιράσει σε όλη τη χώρα. Η Ολλανδία άλλωστε είναι γεμάτη με ομορφιές και συνδυασμό με την σοβαρή Ολλανδική οργάνωση μπορεί να το καταφέρει αν και πάντα το Άμστερνταμ θα βρίσκεται ψηλότερα στις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Στις Κάτω χώρες υπολογίζουν ότι ο τουρισμός της Ολλανδίας θα φτάσει το 2030 μέχρι και τους 42 εκατομμύρια τουρίστες. Διπλάσιο νούμερο από σήμερα.

Πηγές: guardian

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks