Με τι πληρώνουμε στην Ολλανδία και το Βέλγιο

Στην Ολλανδία και το Βέλγιο, το cash – τα μετρητά έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Δεν είναι ότι μόνο εμείς πληρώνουμε τα πάντα με τις κάρτες μας, αλλά παρατηρούμε το ίδιο να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι συνάνθρωποι μας, στο supermarket και παντού.

Η Online ζωή

Αρχικά, πολλές από τις πληρωμές γίνονται πλέον μέσω διαδικτύου – Για παράδειγμα, σπάνια θα αγοράσουμε κάποια ηλεκτρική συσκευή ή κάποιο gadget από κάποιο φυσικό κατάστημα, προιόντα για το σπίτι, τρόφιμα κτλ. αγοράζουμε πολλές φορές πλέον διαδικτυακά, όπως και για ελληνικά προιόντα, όπως τυριά, μακαρόνια, ροφήματα και κρασιά αγοράζουμε από το SuperGreeks Marketplace. Το ίδιο γνωρίζουμε ότι κάνουν και οι υπόλοιποι φίλοι μας – δεν είναι λίγοι αυτοί που αγοράζουν διαδικτυακά από προιόντα, μέχρι ρούχα και κοσμήματα.

H πληρωμή με Bancontact και IDEAL είναι οι συνηθέστερες επιλογές για τους κατοίκους Βελγίου και Ολλανδίας αντίστοιχα.

Λίγο η συνήθεια από τον covid19, λίγο που είμαστε όλη μέρα κοντά σε ένα κινητό ή PC, λίγο ότι έχουμε περισσότερες επιλογές και πλέον ελάχιστο χρόνο, προτιμάμε τις διαδικτυακές αγορές σε όλα τα επίπεδα. Είναι μια καλή συνήθεια που μας έχει εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο.

Ο περισσότερος κόσμος πλέον αγοράζει και διαδικτυακά!

Κάρτες ; Χμμμμμ Κινητό πλέον

Αρκετά σπάνια πλέον χρησιμοποιούμε τις κάρτες μας, καθώς οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται πλέον με το κινητό τηλέφωνο. Το κινητό τηλέφωνο έχει βέβαια φορτωμένες πάνω τις κάρτες μας.

-Και αν κλείσει από μπαταρία το κινητό τηλέφωνο;

-Χάσαμε ! χαχαχα και γι’ αυτό να έχεις πάντα πάνω σου μετρητά ή κάρτες.

Σχεδόν όλα τα μαγαζιά στο Βέλγιο και όλα στην Ολλανδία δέχονται την πληρωμή από το κινητό τηλέφωνο – η πληρωμή γίνονται με τις τραπεζικές εφαρμογές που έχουμε, κάνουμε log-in και φέρνουμε το κινητό σε κοντινή απόσταση με το μηχάνημα που δέχεται πληρωμές. Η πλειοψηφία του κόσμου πλέον πληρώνει με αυτό τον τρόπο και αυτό το παρατηρούμε από τα SuperMarket μέχρι τα καταστήματα ρούχων και παντού.

Φυσικά, δεν μιλάμε για πιστωτική κάρτα που “κρύβει” για κάποιους και σε κάποιες περιπτώσεις παγίδες. Μιλάμε για την χρεωστική κάρτα που χρησιμοποιείται υπεύθυνα από εμάς και μπορεί να γίνει το υποκατάστατο των μετρητών.

*Η αλήθεια είναι ότι με την τόση ευκολία στις πληρωμές, χάνεται λίγο η αξία των χρημάτων- ξοδεύουμε περισσότερα, ξοδεύουμε ευκολότερα.

QR

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι επαγγελματίες, και όχι μόνο, όπου ζητούν τις πληρωμές τους με QR και αυτόματο σύστημα πληρωμής.

Για τις επιχειρήσεις

Δεν επιτρέπονται πρόσθετες χρεώσεις για πληρωμές με κάρτα

Δεν μπορείτε να χρεώνετε επιπλέον τους πελάτες σας για τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Αυτό ισχύει για όλες τις αγορές με κάρτα (στα καταστήματα και μέσω διαδικτύου) σε όλη την ΕΕ.

Εσύ, πως κάνεις τα ψώνια σου; Διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία ; Πληρώνεις με μετρητά ή κάρτες ή με το κινητό; Πληρώνεις διαφορετικά στην Ελλάδα και διαφορετικά στο εξωτερικό; Αλλάζουν τα συνήθεια ως καταναλωτής σε ότι αφορά τις πληρωμές;

Γνωρίζουμε ότι και στην Ελλάδα, για παράδειγμα, η πληρωμή με κινητό – την υπηρεσία αυτή παρέχουν η Πειραιώς σίγουρα και άλλες τράπεζες – έχουμε όμως την αίσθηση ότι η πλειοψηφία του κόσμου προτιμάει τις πληρωμές με μετρητά. Ισχύει;
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks