Μια βόλτα στα προϊστορικά ορυχεία του Spiennes (ΒΕΛΓΙΟ)

ορυχεία-βέλγιο

Σήμερα θα ταξιδέψουμε νοερά σε ένα υπέροχο και ιστορικό μέρος με προϊστορικά ορυχεία στο Βέλγιο!

📍Μόλις 6 χλμ. από τη Μονς μπορείς να βρεθείς στα προϊστορικά ορυχεία του Spiennes που βλέπεις και στις φωτογραφίες που σου παραθέτουμε. Διάσπαρτη με χιλιάδες φρεάτια ορυχείων, η τοποθεσία εκτείνεται σε 100 εκτάρια.

Κατατάσσεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO

😎 Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος λίγο έξω από τη Μονς είναι η μεγαλύτερη και αρχαιότερη συλλογή ορυχείων σε όλη την Ευρώπη !

👬👨‍👩‍👦👨‍👧👨‍👦 Το τουρ που μπορείς να κάνεις σε αυτές τις υπόγειες στοές είναι ταξίδι 4000 χρόνων πίσω στο παρελθόν της ανθρωπότητας!

🌿🌱🌾 Τα ορυχεία βρίσκονται σε μια καταπληκτική περιοχή- η φύση εκεί είναι προστατευόμενη και ανήκει σε Natura. Αυτό το μέρος επιλέγουν αρκετοί για πεζοπορία. Αυτά τα ορυχεία χρησιμοποιήθηκαν ενεργά από τους ανθρώπους από το 4400-2000 π.Χ – Η εξόρυξη γινόταν τότε σε ανοιχτά λατομεία και σε λάκκους

🧐 Συγκεκριμένα, σκάβοντας φρεάτια ορυχείου βάθους έως και 16 μέτρων, ο νεολιθικός άνθρωπος δημιούργησε τις απαραίτητες τεχνικές για την εξαγωγή μεγάλων πλακών πυριτόλιθου που μερικές φορές ζυγίζουν αρκετές εκατοντάδες κιλά!Αυτό το ραντεβού με την ιστορία στα ορυχεία του Βελγίου θα σε ενθουσιάσει αν είσαι λάτρης των υπόγειων διαδρόμων και της ιστορίας 📜 Θα δείτε ακόμα, ανά τους αιώνες, ποιες ήταν οι διαφορετικές τεχνικές εξόρυξης που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι – και σε αυτό το κομμάτι συνεχώς εξελισσόμασταν.

⛏ Τι ενδιαφέρον είχαν αυτά τα ορυχεία για τους ανθρώπους εκείνης της εποχής; – πυριτόλιθο ή αλλιώς πυρόλιθο – Ο πυριτόλιθος είναι μια ιζηματογενής κρυπτοκρυσταλλική μορφή του ορυκτού χαλαζία , που κατηγοριοποιείται ως η ποικιλία του άμμου που εμφανίζεται σε κιμωλία ή ασβεστόλιθο. Στην προκειμένη τον έβρισκαν στην κιμωλία.

🪓 Σε τι τους χρησίμευε ο πυριτόλιθος; Όι άνθρωποι έφτιαχνα εργαλεία και όπλα

⚒ Κατά τη διάρκεια της εποχής του λίθου, η πρόσβαση στον πυρόλιθο ήταν τόσο σημαντική για την επιβίωση που οι άνθρωποι ταξίδευαν ή έκαναν εμπόριο για να αποκτήσουν πυριτόλιθο. Για παράδειγμα, έφτιαχναν γερά τσεκούρια με αυτό το υλικό

🔨Στην περιοχή υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λάκκοι, αλλά δεν ενώνονται μεταξύ τους. Τα συγκεκριμένα ορυχεία φανταστείτε ότι ακόμα δεν τα έχουμε ανακαλύψει ούτε στο ελάχιστο.

⏳ Μπορείτε να επισκεφτείτε το μουσείο του ορυχείου από τις 10 έως τις 4.

🎫 Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ. H Μονς είναι σε απόσταση αναπνοής από τη 🇫🇷

Clicks by : By Jean-Pol GRANDMONT

H σημερινή μας πρόταση είναι ιδανική για οικογένειες και παιδιά. Είναι ιδανική για μονοήμερη εκδρομή πολυήμερες εναλλακτικές διακοπές στο Βέλγιο, μιας και η περιοχή τριγύρω από τα ορυχεία έχει να δώσει πολλά σε μια βόλτα με το ποδήλατο ή τα πόδια.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks