Αφιέρωμα στον πίνακα: “Το παιδί της θάλασσας” του Jozef Israëls, 1872

rijksmuseum-πίνακες

Το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ είναι από τα καλύτερα μουσεία στον κόσμο και φιλοξενεί σπουδαίους πίνακες από πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες. Το σημερινό μας αφιέρωμα είναι για τον πίνακα “Το παιδί της θάλασσας” του Jozef Israëls, 1872.

Είναι καλοκαίρι! 🌞

Αν και στον πίνακα βλέπετε μια θεωρητικά χαρούμενη σκηνή, αυτός ο πίνακας περιέχει ένα μήνυμα. Τα παιδιά ενός ψαρά, με τα κουρελιασμένα ρούχα και τα φτηνά παιχνίδια τους, μας προσφέρουν μια γεύση από το μέλλον που τους περιμένει. Το μεγαλύτερο αγόρι κουβαλά το βάρος της οικογένειας στους ώμους του και το μικρό καραβάκι αντιπροσωπεύει τις ακρότητες της ζωής στη θάλασσα. ⛵

Αν δείτε τον πίνακα από κοντά θα παρατηρήσετε ότι η σκηνή αυτή είναι τόσο ζωντανή. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιώντας γρήγορες πινελιές, ζωγράφισε τον ομιχλώδη ομιχλώδη γκριζο μπλε ουρανό. Τα κύματα είναι απαλά και το φως τονίζεται στα καπέλα των παιδιών.

Αυτός είναι ένας από τους αγαπημένους μας πίνακες.

Ο καλλιτέχνης, όντας ασθενής στο Ζάντφορντ της Ολλανδίας, συγκινήθηκε από την κοπιαστική ζωή των ντόπιων ψαράδων και ζωγράφισε αυτό τον πίνακα. Αυτός ο πίνακας διαφέρει από τους υπόλοιπους αυτού του καλλιτέχνη, μιας και ο Γιόζεφ κυρίως απεκόνιζε μεγάλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks