20 παιδιά από την Ολλανδία υποβλήθηκαν σε θεραπεία για μια μυστηριώδη ασθένεια που πιθανόν υπάρχει σύνδεση με τον Covid-19

paidia-koronoios

Τα ολλανδικά νοσοκομεία έχουν θεραπεύσει πρόσφατα συνολικά 20 παιδιά για μια σοβαρή ασθένεια που πιστεύεται ότι συνδέεται με τον Covid-19, δήλωσε η Ολλανδική ένωση παιδικής ιατρικής NVK στην ιστοσελίδα του Nu.nl .

Έντεκα από τα παιδιά βρέθηκαν με θετικά αποτελέσματα στα αντισώματα του κορονοϊού και φαίνεται να υπάρχει σύνδεση με τον ιό, αλλά «δεν είναι σαφές αυτό», ανέφερε η πρόεδρος της NVK Károly Illy στο Nu.nl.

Αρκετά από τα παιδιά υποβλήθηκαν σε εντατική περίθαλψη, αλλά όλα έχουν πάρει εξιτήριο. Μόνο τέσσερα παιδιά ήταν κάτω των πέντε ετών, είπε ο Nu.nl.

Aγοράζουμε Online – Αγοράζουμε ελληνικά

Οι Ολλανδοί γιατροί άρχισαν να συλλέγουν πληροφορίες για πιθανές περιπτώσεις στις αρχές Μαΐου μετά από αναφορές ότι δύο έφηβοι είχαν πληγεί από τη μυστήρια ασθένεια. O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ερευνά επί του παρόντος εάν ο Covid-19 μπορεί να προκαλέσει σπάνιες και σοβαρές επιπλοκές στα παιδιά, αφού αναφέρθηκαν ορισμένα περιστατικά στη Βρετανία, ακολουθούμενα σύντομα από άλλες χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με μια ασθένεια γνωστή ως Kawasaki. Ο Kawasaki είναι πιο συνηθισμένος σε παιδιά κάτω των πέντε ετών.

Συμπτώματα: Σοβαρά εξανθήματα, σοκ, γρίπη.

Πηγή: Dutch News

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις μαθήματα Ολλανδικών;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks