Πώς θα είναι ο πληθυσμός της Ολλανδίας το 2050;

amsterdam-πληθυσμός

Μια μελέτη που ανέθεσε το Ολλανδικό Κοινοβούλιο στο εθνικό γραφείο στατιστικών CBS, μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον του ολλανδικού πληθυσμού, με προβλέψεις που δείχνουν διαφορετικά σενάρια αύξησης του πληθυσμού, ηλικίας και ποικιλομορφία των κατοίκων τα επόμενα 30 χρόνια.

Η έρευνα, η οποία εξέτασε επτά διαφορετικά σενάρια, δείχνει ότι το έτος 2050 ο ολλανδικός πληθυσμός μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 17,1 εκατομμυρίων – μικρότερος αριθμός σε σύγκριση με τον σημερινό πληθυσμό των 17,4 εκατομμυρίων – και 21,6 εκατομμυρίων. Αποδεικνύεται επίσης ότι αυτός ο πληθυσμός θα έχει μεγαλύτερη συμμετοχή ατόμων διαφορετικών εθνικοτήτων και καταγωγής: μεταξύ 30% και 40% των κατοίκων θα έχουν τουλάχιστον έναν από τους γονείς τους γεννημένους εκτός Κάτω Χωρών, έναντι του σημερινού 24%.

Σε σχέση με τις μειονότητες, εκτιμάται ότι το ποσοστό των απόγονων μεταναστών από περιοχές όπως η Ασία και η Λατινική Αμερική, καθώς και το ποσοστό των απογόνων των προσφύγων, θα σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη. Σήμερα, η πλειονότητα του πληθυσμού που ανήκει σε μια μειονοτική ομάδα έχει καταγωγή από πρώην ολλανδικές αποικίες, όπως το Σουρινάμ και την Ινδονησία, ή από χώρες όπως η Τουρκία και το Μαρόκο.

Όσον αφορά την ηλικία του πληθυσμού, η μελέτη προβλέπει ότι περίπου το 10% των κατοίκων της χώρας το 2050, θα είναι άνω των 80 ετών, διπλάσιο σε σύγκριση με τα σημερινά δεδομένα.

Για μεταφραστές στην Ολλανδία… Δείτε στο SuperGreeks

Μετανάστευση

Το ζήτημα της μετανάστευσης υπήρξε ένα σημαντικό θέμα των πολιτικών συζητήσεων στη χώρα, με τον σημερινό Oλλανδό υπουργό υγείας Hugo de Jonge, ο οποίος ηγείται των δημοσκοπήσεων στη διαμάχη για την ηγεσία του κόμματός του, πρότεινε στις Κάτω Χώρες να αρχίσουν να συζητούν τον ετήσιο αριθμό μεταναστών που μπορεί να υποστηρίξει η χώρα, διατηρώντας παράλληλα τη βιώσιμη αύξηση του πληθυσμού.

Μπορείς να δεις εδώ την μελέτη σχετικά με τις εκτιμήσεις πληθυσμού στις Κάτω Χώρες για το 2050 (στα ολλανδικά).

Διαβάστε και περισσότερα για τον πληθυσμό της Ολλανδίας:

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks