Οι χώρες με την καλύτερη ποιότητα ζωής (TOP10-2022*)

ολλανδία

Είτε ως ταξιδιώτης είτε σκέφτεσαι να μετ εγκατασταθείς σε μια χώρα ως μετανάστης, η ποιότητα ζωής στη χώρα που πας είναι ένας σημαντικός δείκτης (Quality of life). Δανία, Ολλανδία και Γερμανία είναι στο TOP10.

Πάμε να δούμε παρακάτω τις 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου με την καλύτερη ποιότητα ζωής, σύμφωνα με το Numbeo.

Ο Panos Gourgiotis & η GIOULI θα μας ταξιδέψουν με τις μουσικές αυτό το το ΣΚ στο OLI MAZI στην Ουτρέχτη

H εξέταση της κατάταξης Quality of Life είναι μια καλή ένδειξη του πόσο ασφαλής και οικονομικά προσιτή είναι μια χώρα για τους κατοίκους της.

Ο Δείκτης Ποιότητας Ζωής του Numbeo για το 2022 εξετάζει παράγοντες όπως η αγοραστική δύναμη που έχουν οι άνθρωποι σε κάθε χώρα, η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλεια, το κόστος ζωής, η αναλογία τιμής σπιτιού προς το εισόδημα κατοίκων, οι χρόνοι μετακίνησης, τα επίπεδα ρύπανσης και ο δείκτης κλίματος.

Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες, όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος, βρίσκονται αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ άλλων η Ολλανδία, Η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία και άλλες.

10. ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

View of the Tukituki river valley and Hawkes Bay from Te Mata Peak New Zealand By DPimborough

9. Αυστρία

Sunrise over famous Hallstatt fisherman village, Austria.By merc67

8. Γερμανία

Runkel Castle and old stone bridge across the Lahn river in Runkel, Hesse, Germany @By bbsferrari

Ο αριθμός 8 στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής του Numbeo είναι μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η Γερμανία, με 178,32. Η Γερμανία έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτη αγοραστικής δύναμης μεταξύ των χωρών στις 10 πρώτες θέσεις και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο λόγος τιμής ιδιοκτησίας προς εισόδημα είναι ένας από τους καλύτερους, καθιστώντας εφικτή την ιδιοκτησία γης. Η Γερμανία κατατάσσεται χαμηλότερα στον δείκτη ασφάλειας και στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης από την Αυστρία, αλλά τα πάει καλά στους χρόνους μετακίνησης της κυκλοφορίας και στον δείκτη κλίματος.

7. Νορβηγία

Panorama of yellow rorbu houses of Sakrisoy fishing village with snow in winter. Lofoten islands, Norway By f9photos

6. Ισλανδία

Surreal landscape of Kerlingarfjoll, Iceland, land of ice and fire. By estivillml

5. Φινλανδία

Uspenski Cathedral and Katajanokka waterfront in the city of Helsinki in Finland.

Στο νούμερο 5 για την ποιότητα ζωής σε όλο τον κόσμο βρίσκεται η Φινλανδία, με βαθμολογία 186,84. Η χώρα έχει υψηλό δείκτη αγοραστικής δύναμης και υπερτερεί της πρώτης χώρας στη λίστα για την υγειονομική περίθαλψη. Το Σύνταγμα της Φινλανδίας διασφαλίζει ότι οι αρχές παρέχουν στους πολίτες επαρκείς κοινωνικές, υγειονομικές και ιατρικές υπηρεσίες. Το φινλανδικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης επιδιώκει να επιμηκύνει τη ζωή των πολιτών και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στη Φινλανδία.

4. Αυστραλία

3. Ολλανδία

ολλανδία
Cyclist in foggy early morning landscape with historic wooden windmill

Το νούμερο 3 στον κόσμο για την ποιότητα ζωής το 2022 είναι το δυτικοευρωπαϊκό έθνος της Ολλανδίας, με βαθμολογία 191,46. Η χώρα λαμβάνει φανταστικές κατατάξεις σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης, της ασφάλειας, της αγοραστικής δύναμης και του κλιματικού δείκτη. Η Ολλανδία διαθέτει καθολική ασφάλιση υγείας και επιδοτούμενη τριτοβάθμια εκπαίδευση για να κάνει τα δίδακτρα πιο προσιτά.

2. Δανία

Copenhagen, Denmark on the Nyhavn Canal.

Η χώρα στον κόσμο με τη δεύτερη υψηλότερη κατάταξη Ποιότητας Ζωής το 2022 είναι η Σκανδιναβική χώρα της Δανίας, με 194,15. Η Δανία έλαβε μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης. Στην πραγματικότητα, βαθμολογήθηκε ως το καλύτερο για την υγειονομική περίθαλψη μεταξύ των κορυφαίων 10.

Οι μόνες χώρες που ξεπερνούν τη Δανία στην υγειονομική περίθαλψη, σύμφωνα με το Numbeo ,είναι η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν. Η χώρα έχει μια κατάταξη ασφάλειας που είναι περίπου ίση με την Αυστρία και τη Φινλανδία.


1. Ελβετία

The Spreuerbrucke – a wooden covered bridge built in 1408 that spans the Reuss in Luzurn (Lucerne) in Switzerland.

Η κορυφαία χώρα του Numbeo για Ποιότητα Ζωής το 2022 είναι η Ελβετία, με βαθμολογία 195,06. Η Ελβετία λαμβάνει κορυφαία βαθμολογία για το κόστος ζωής, τον δείκτη αγοραστικής δύναμης και έχει μια λογική αναλογία τιμής ακινήτων προς εισόδημα. 

Κατατάσσεται ως μία από τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο στον δείκτη ασφάλειας και έχει επίσης υψηλή βαθμολογία υγειονομικής περίθαλψης. Τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι χαμηλά και υπάρχουν απίστευτα τοπία, υπαίθριες ψυχαγωγικές δραστηριότητες για να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, και οι SuperGreeks.

Οι ταξιδιώτες που θέλουν να εγκατασταθούν στο εξωτερικό είναι πιθανό να βρουν αυτό που ψάχνουν σε αυτή την όμορφη ευρωπαϊκή χώρα.

Ζεις σε κάποια από αυτές τις χώρες; Το νιώθεις και εσύ ότι στη χώρα που ζεις σου παρέχεται καλή ποιότητα ζωής;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks