Δώδεκα Ολλανδοί που κρύβονταν από τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πιέζουν για να δεχτεί η Ολλανδική κυβέρνηση προσφυγόπουλα

prosfugopoula-ollandia-stratopeda

Δώδεκα Ολλανδοί που κρύβονταν από τους Ναζί στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο γιατί ήταν παιδιά Εβραίων έστειλαν μια ανοιχτή επιστολή στη Βουλή, παροτρύνοντας τις Κάτω Χώρες να δεχτούν παιδιά από ελληνικά στρατόπεδα προσφύγων. Μεταξύ αυτών είναι ο κοινωνιολόγος Abram de Swaan, ο συγγραφέας Chaja Polak και η δημοσιογράφος Hanneke Groenteman.

Αργότερα σήμερα, θα διεξαχθεί ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να δοθεί σε κάποια από τα παιδιά η ευκαιρία να έρθουν στην Ολλανδία. Ψηφίζει η βουλή γι’ αυτό το σκοπό και εξου και η επιστολή. Να επισημάνουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν αντιδράσεις από περισσότερους φορείς στην Ολλανδία που προέβησαν σε κινήσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες με σκοπό την πίεση της Ολλανδικής κυβέρνησης.

“Οι Κάτω Χώρες αρνήθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη μέχρι στιγμής και δεν είναι διατεθειμένες να δεχτούν παιδιά από τα στρατόπεδα προσφύγων”, γράφουν στην επιστολή τους. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της επιστολής, 150 ολλανδικοί δήμοι έχουν ήδη εκφράσει την προθυμία τους για να φιλοξενήσουν και μεγαλώσουν κάποια παιδιά. – Μεταξύ αυτών των δήμων και το δημοτικό συμβούλιο του Λέιντεν εξέφρασε αυτή την επιθυμία.

«Εμείς οι ίδιοι σωθήκαμε κάποτε ως παιδιά κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και έπρεπε να κρυβόμαστε ως παιδιά Εβραίων. Σήμερα δεν πρέπει να κρύβεται κανείς. Μπορεί η Ολλανδία να δώσει ζωή σε αυτά τα παιδιά χωρίς κίνδυνο σε 500 ψυχές που έχουν εγκλωβιστεί σε στρατόπεδα.

Συμπόνοια και έλεος ζητάνε από το Ολλανδικό κράτος στην επιστολή τους για την αποδοχή 500 προσφυγόπουλων στην χώρα της Ολλανδίας.

Ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη λάβει παιδιά από στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα επισημαίνουν στο τέλος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks