Ρεκόρ επισκέψεων στα μουσεία των Βρυξελλών

brikselles-supergreeks-ekdromi

Τεράστια αύξηση των επισκέψεων στα μουσεία των Βρυξελλών παρατηρήθηκε για το 2019. Αυτή η αύξηση έφτασε μέχρι και το 25% από το 2018. Συνολικά οι επισκέπτες των μουσείων στις Βρυξέλλες για τη περυσινή χρονιά και το 2019, έφτασαν τα 4.2 εκατομμύρια. Το 2018 οι επισκέπτες των μουσείων ήταν 3.340.773.

Τα μουσεία που είχαν τους περισσότερους επισκέπτες το 2019 ήταν τα Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου (με αύξηση άνω του 60%), το Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Parlamentarium, το Βελγικό Κέντρο Κόμικς και το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Για την κάρτα των μουσείων με πρόσβαση σε περισσότερα από 100 μουσεία σε όλο το Βέλγιο, διαβάστε το άρθρο του SuperGreeks.

Τα στοιχεία του Visit.Brussels έδειξαν ότι ο τουριστικός τομέας στις Βρυξέλλες είχε ένα έτος ρεκόρ το 2019 με περίπου 9,4 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις. “Αυτή η τουριστική άνθηση και οι εξαιρετικές προσωρινές εκθέσεις συμβάλλουν σημαντικά στην ανανεωμένη έκκληση των μουσείων των Βρυξελλών”, τονίζει τα Μουσεία των Βρυξελλών.

Ρεκόρ επισκέψεων είχε και το φετινό Χριστουγεννιάτικο μάρκετ των Βρυξέλλων. Διαβάστε το άρθρο μας

Η κάρτα των μουσείων, η αυξημένη τουριστική προσέλευση στην πόλη των Βρυξελλών και οι διάφορες δραστηριότητες για την τόνωση των μουσείων ( βλέπε Brussels Museums Nocturnes  και Museum Night Fever ) απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε έναν νευραλγικούς τομείς, όπως είναι αυτοί του πολιτισμού και τουρισμού.

Ένας #SuperGreek αγαπάει τα μουσεία. Και αν δε το έχει κάνει ακόμα… τα δίνει μια ευκαιρία!

TIP! Λατρεύουμε το Mima Museum και το προτείνουμε !

Διαβάστε το άρθρο / αφιέρωμα του SuperGreeks για την πόλη των Βρυξελλών

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks