Λίγα λόγια για το μεγαλύτερο νησί της Γερμανίας, το Rugen

Stralsund-γερμανία

Σήμερα θα ταξιδέψουμε νοερά στο μεγαλύτερο νησί της Γερμανίας, στο Rugen ! Ένα πανέμορφο νησί στη Βαλτική θάλασσα. Πάμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτό τον απίστευτο προορισμό για διακοπές ή απλά μια μονοήμερη εκδρομή.

Old rusty red dredge ship moored in the harbour of Sassnitz in Rugen Island.

📌 Το νησί αυτό βρίσκεται στα ανοιχτά της Πομερανίας στη Βαλτική Θάλασσα – είναι το μεγαλύτερο νησί της Γερμανίας. Εκτείνεται σε περισσότερα από 900 τετραγωνικά χιλιόμετρα – 574 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

🤙 Το νησί συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με γέφυρα οδικώς και σιδηροδρομικώς

Narrow-gauge railway in woodland area of Granitz, in Southeast Rugen Biosphere Reserve, Germany

🏵Τον Ιούνιο του 2011, η UNESCO κατέταξε στα μουσεία Παγκόσμιας κληρονομιάς το Εθνικό Πάρκο Jasmund (σε επόμενο ποστ ή άρθρο θα ξανά επιστρέψουμε σε αυτό το πάρκο) – Να σημειώσουμε μόνο για την ώρα ότι αυτό το national park έχει από τα πιο δυνατά μονοπάτια για πεζοπορία στην Ευρώπη. Υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί μέσα από ένα αρχαίο δάσος οξιάς – ένα από τα τελευταία άθικτα του είδους του στον κόσμο – ακριβώς κατά μήκος των απότομων βράχων από κιμωλία, από τα οποία μπορείτε πάντα να απολαύσετε φανταστική θέα στη θάλασσα. Μαγική σκηνή!

🛶 Τα ψαροχώρια του νησιού θα σε μαγέψουν σίγουρα, μιας και θα αντικρίσεις κάτι διαφορετικό σε αυτά τα νησιά από αυτά που ήδη γνωρίζεις.

🏖 Πολλοί Γερμανοί το ονομάζουν αυτό το νησί ως το κόσμημα της Βαλτικής 💎 και είναι…

The Baltic Sea coast in Sassnitz on the island Ruegen during rainy day, Northern Germany.

👩‍👩‍👦🧍‍♂️👫👭👬👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧🚶‍♂️ Προσελκύει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες / χρόνο και αυτό δεν είναι τυχαίο.

🚲 Για τους λάτρεις της φύσης είναι σίγουρα μια περιοχή που πρέπει να πάνε. Έχει άπειρο ακόμα μέρος το οποίο μπορείς να εξερευνήσεις με την ησυχία σου και μακριά από την πολυκοσμία. Έχει φανταστικά μέρη για να ανακαλύψεις.

⛱ Μια από τις πιο value παραλίες, όπως μας είπαν οι locals, είναι το Thiessow. . Λευκή άμμος, ρηχά νερά και πολύς χώρος για όλους. Τέλειο μέρος για οικογένειες- παραπέρα λίγο έχει χώρο και για τους γυμνιστές.

🚂 Με το τρένο μπορείς να πας από το Βερολίνο στο νησί σε περίπου τρεισήμισι ώρες και με περίπου πενήντα-εβδομήντα ευρώ – ένας δικός μας SuperGreek που μας σύστησε και το μέρος πήγε με λεωφορείο από Berlin σε 4+ ώρες, με μόλις 24 ευρώ. Αν είστε κοντά στην περιοχή, αξίζει ακόμα και για μια ημερήσια εκδρομή.

⛵️ Ο Άλμπερτ Αινστάιν και οι άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες σύχναζαν και συχνάζουν σε αυτό το νησί.

📜 Από το 1138 έως το 1325 το νησί ανήκε σε δανικό πριγκιπάτο, πρώην δουκάτο. Στο Πριγκιπάτο του Rügen θα ξανά αναφερθούμε το αμέσως επόμενο διάστημα γιατί έχει πλούσια ιστορία.

🛟 Δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη από τις 9:00 έως τις 16:00) πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά του Rügen στο λιμάνι του Thiessow. Στους πάγκους της λαϊκής μπορείτε να βρείτε τοπικά φαγητά και χειροποίητες χειροτεχνίες. Από κοσμήματα μέχρι παραδοσιακές χειροτεχνίες μέχρι φρέσκα ​​ψάρια, θα βρεις κυριολεκτικά τα πάντα.

Υπέροχο μέρος για να επισκεφτεί κάποιος στη Γερμανία. Τέλειο μέρος για μια μονοήμερη εκδρομή ή εναλλακτικές διακοπές.

Τι λες;

Πάμε ;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks