[Ολλανδία] Οι δάσκαλοι θέλουν να δώσουν ακόμα περισσότερη βαρύτητα στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην εκπαίδευση

σεξουαλική-διαπαιδαγώγηση-ολλανδία

Οι δάσκαλοι πιστεύουν ότι δε δίνεται όση προσοχή θα έπρεπε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Ιδιαίτερα στις μεγάλες τάξεις θα έπρεπε πιστεύουν να αφιερώνονται περισσότερες ώρες στο σεξ

Έπειτα από τις αποκαλύψεις με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο τηλεοπτικό show “Τhe Voice of Holland” τον προηγούμενο μήνα η κοινωνία ξανά άρχισε να συζητάει έντονα το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και το θέμα αυτό ήταν αντικείμενο ημερήσιων διατάξεων σε διαφόρους τομείς.

Έγιναν και σχετικές έρευνες για τη διαπαιδαγώγηση στα σχολεία

Στην πρώτη έρευνα ερωτήθηκαν 400 εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 55 τοις εκατό θεώρησε ότι πρέπει να αφιερωθεί περισσότερος χρόνος για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Το 72 τοις εκατό θεώρησε ότι η σεξουαλική εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι υποχρεωτική μόνο στην κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στις μεγαλύτερες τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η κυβέρνηση έχει καθορίσει ότι οι μαθητές πρέπει να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τη σεξουαλικότητα και τη διαφορετικότητα μέσα στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής διαφορετικότητας.

Σε μια δεύτερη έρευνα, μεταξύ 213 διευθυντών σχολείων και 550 δασκάλων (κυρίως κοινωνίας και βιολογίας), το 22% απάντησε ότι τα σχολεία δίνουν λίγη προσοχή στην εκμάθηση της σεξουαλικής ευχαρίστηση και το 36% ότι υπάρχει πολύ λίγη προσοχή στη διαπαιδαγώγηση για την αμοιβαία συναίνεση στο σεξ. Το 46% θέλει περισσότερη προσοχή για σεξουαλικά παραβατικές συμπεριφορές και το 57% περισσότερη προσοχή στην εκπαίδευση για την ασφάλεια σε σχέση με το σεξ και το διαδίκτυο.

Σήμερα είναι του Αγίου Βαλεντίνου και 2 οργανισμοί στην Ολλανδία έχουν ανακηρύξει αυτή την εβδομάδα ώς την εβδομάδα αγάπης – Βοηθούν τα σχολεία να οργανώσουν μαθήματα για την αγάπη και τη σεξουαλικότητα.

Στην Ολλανδία από χρόνια υπάρχει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, όπως και για πολλά άλλα καίρια θέματα. Τώρα, άπαντες στην κοινωνία ζητούν να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στο σεξ και τον έρωτα, τον σεβασμό και την ευχαρίστηση.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks