Από σήμερα το Βέλγιο είναι κατά 100m² μικρότερο και η Ολλανδία μεγαλύτερη

σύνορα-ολλανδία-βέλγιο

Ψάχνεις για φροντιστήριο Ολλανδικών, Γαλλικών, θέατρου κ.α. Online; -#BeSuperGreek

Από σήμερα το Βέλγιο είναι λίγο μικρότερο και η Ολλανδία λίγο μεγαλύτερη. Η επιτροπή συνοριακών διέταξε τη μετακίνηση ενός συνοριακού σταθμού στο δήμο του Έσσεν στα βόρεια του γεωγραφικού διαμερίσματος της Αμβέρσας. Η απόφαση για τη μετακίνηση του συνοριακού σταθμού λήφθηκε αφού προέκυψε ότι η προηγούμενη θέση του δεν αντιστοιχούσε στην επίσημη συνοριακή γραμμή Βελγίου και Ολλανδίας. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το Βέλγιο είναι κατά 100m² μικρότερο σε σχέση με εχθές.

Η επιτροπή συνοριακών στο Έσσεν παρατήρησε ότι ένας συνοριακός σταθμός βρισκόταν στην πραγματικότητα στην Ολλανδική επικράτεια κατά 1 μέτρο.

Ο δήμαρχος του Έσσεν εξήγησε στο ράδιο (VRT Radio 2) ότι αυτό συνέβη, επειδή αυτός ο συνοριακός σταθμός έχει ισχύ από το 1849, όπου τότε υπήρχε μια τάφρος ανάμεσα και εκεί που χωριζόντουσαν τα πραγματικά σύνορα. Φυσικά, ο συνοριακός σταθμός θα μπορούσε να τοποθετηθεί τότε στη τάφρο, αλλά επέλεξαν τότε να τον βάλουν ένα μέτρο πιο πίσω. Προς την Ολλανδία δηλαδή. Αυτή η τάφρος δεν υπάρχει εδώ και καιρό πλέον, αλλά ο συνοριακός σταθμός παρέμεινε εκεί που ήταν. Ο δήμαρχος προσέθεσε: “Υπήρξε άπειρος χρόνος για να κάνουμε κάτι γι ‘αυτό”.

Η μετακίνηση των συνόρων δε θα έχει δραστικές συνέπειες. Ωστόσο, “είναι αλήθεια ότι το βελγικό κτίριο τελωνείων που χρησιμοποιείται από την Essen Social Services βρίσκεται τώρα εν μέρει στην Ολλανδία”, εξήγησε ο δήμαρχος του Έσσεν.

Κανένα πρόβλημα όμως , συμπληρώνουμε εμείς.

*Για τους φίλους που μας διαβάζουν από Ελλάδα να πούμε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που Βέλγιο και Ολλανδία αλλάζουν σύνορα στη σύγχρονη ιστορία τους χωρίς προβλήματα. Έγινε ξανά ( Σε επόμενο άρθρο θα σας γράψουμε γι’ αυτή την ιστορία ) και φυσικά διαβάστε την τρελή ιστορία με τα σύνορα του Baarle Nassau – Baarle Hertog και θα καταλάβετε ακόμα καλύτερα την φιλοσοφία αυτών των δύο χωρών. Μια πόλη, δύο χώρες λοιπόν.

μαθήματα-ολλανδικά-δωρεάν-online
Σήμερα στις 20:00 και το Σαββάτο στις 10:00 θα είναι τα τελευταία δωρεάν μαθήματα Ολλανδικών από το Learn Dutch Easy!
Σε αυτά τα μαθήματα θα δείτε τον τρόπο διδασκαλίας και φυσικά θα ρωτήσετε ότι θέλετε για να λάβετε τις πληροφορίες που επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks