Θα πούμε το ψωμί… ψωμάκι στην Ευρώπη

σουπερμαρκετ-ευρώπη

Το σουπερμαρκετ έχει γίνει πιο ακριβό παντού. Στην Ελλάδα, στη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία, σε ολόκληρη την Ευρώπη, τo supermarket έχει γίνει αρκετά πιο ακριβό σε μόλις μερικούς μήνες. Το ψωμί, τα λαχανικά, το κρέας- τα πάντα πιο ακριβά!

Ενδεικτικά το ηλιέλαιο έχει φτάσει στα 3+ ευρώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, ενώ μέχρι προσφάτως 1 λίτρο κόστιζε σε πολλές χώρες και κάτω από 1 ευρώ.

Το Ψωμί στην Ευρώπη

Ένα άλλο, ακόμα πιο βασικό αγαθό είναι το ψωμί. Και σε αυτό το βασικό προϊόν είδαμε τεράστια αύξηση σε όλη την Ευρώπη. Μόνο για τον μήνα Αύγουστο, στις περισσότερες χώρες η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε κατά Μ.Ο. 18%.

Στην Ολλανδία, η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε κατά 9,6%, στην Ελλάδα κατά 22,8%, στη Γαλλία κατά 8.2%, ενώ στην Ουγγαρία κατά 66%! Στη Λιθουανία κατά 33%, στην Εσθονία και τη Σλοβακία κατά 32%.

Για να διαβάσετε αναλυτικά από την Eurostat τα ποσοστά στην αύξηση των τιμών του ψωμιού / χώρα στην Ευρώπη, δείτε εδώ!

Ο χειμώνας έρχεται και τα πάντα στην αγορά έχουν ακριβύνει. Κυριολεκτικά, τα πάντα. Από τα βασικά τρόφιμα στο σουπερμαρκετ μέχρι τη βενζίνη για το αυτοκίνητο και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους.

Στο supergreeks.eu θα σας ενημερώνουμε καθημερινά.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks