Ο ιολόγος Van Gucht από το Βέλγιο υπερασπίζεται το σύστημα υγείας της χώρας

ιολόγος-βέλγιο

Ο Van Gucht, ο ιολόγος του Βελγίου που εμφανίζεται καθημερινά στην απαραίτητη συνέντευξη τύπου για τον COVID-19, υπερασπίζεται το σύστημα υγείας του Βελγίου.


“Το Βέλγιο έχει το καλύτερο σύστημα ελέγχου στον κόσμο. Πάντα μετράμε καλύτερα από τις άλλες χώρες.” Αυτό λέει ο ιολόγος και ομοσπονδιακός εκπρόσωπος, Steven van Gucht. Υπερασπίστηκε την προσέγγιση του Βελγίου σχετικά με τον κορονοιό σε μια σειρά ξένων συνεντεύξεων, αφού ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τράμπ χαρακτήρισε το βελγικό ποσοστό θανάτων ως το υψηλότερο κόσμο. Δηλαδή χρησιμοποίησε το Βέλγιο ως ένα αρνητικό παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

Ο Van Gucht επαναλαμβάνει ότι το Βέλγιο μετρά επίσης τις ύποπτες περιπτώσεις, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τεστ. Επιβεβαιώθηκε το 46% των 6.679 βελγικών θανάτων. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες από 3.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, δηλαδή λιγότεροι από τους 4.177 Ολλανδούς θανάτους που προβάλλει το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Οι Κάτω Χώρες είναι συγκρίσιμες με το Βέλγιο όσον αφορά τον πληθυσμό και την πυκνή κατοίκηση της χώρας.

Ο Van Gucht αναφέρθηκε επίσης στη Σουηδία, η οποία δεν έχει λάβει αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας : “Είναι αλήθεια ότι έχουν λιγότερους θανάτους από εμάς, αλλά έχουν περισσότερους από τους γείτονές τους”, αναλύει ο Van Gucht. “Η χώρα είναι μεγαλύτερη και πιο αραιοκατοικημένη. Αυτό διευκολύνει τους ανθρώπους να απομονωθούν και να μη διασπείρουν τόσο εύκολα τον ιό.”

“Έχουμε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας”, τονίζει ο Van Gucht. “

Ακόμα και στη μεγαλύτερη κρίση κατά τη διάρκεια της κορύφωσης, πριν 2 περίπου εβδομάδες, οι εντατικές μας μονάδες θεραπείας εξακολουθούσαν να έχουν πληρότητα μόνο 58%. Αυτό μας δείχνει ότι το σύστημα υγείας του Βελγίου άντεξε.

Νομίζω ότι πρέπει να αξιολογήσουμε την κάθε χώρα βάσει αυτού.”

Ακολουθήστε το SuperGreeks στο facebook για να ενημερώνεστε στην ελληνική γλώσσα και για ότι αφορά το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ελλάδα 🙂

Εγγραφόμαστε στο Newsletter του SuperGreeks για Tips & Tricks, Επικαιρότητα, προσφορές, διαγωνισμούς κ.α.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!