Συνέντευξη με την Έφη Αλεξιάδου για το νέο βιβλιό γραμματικής ολλανδικών και το crowdfunding

βιβλίο-γραμματικής-ολλανδικής-γλώσσας

Συνέντευξη με την Έφη Αλεξιάδου για το φροντιστήριο Ολλανδικών Learn2speak Dutch, το νέο βιβλίο γραμματικής για την ολλανδική γλώσσα, το crowdfunding κ.α.

Η Έφη Αλεξιάδου αρχικά είναι μια φίλη και έπειτα συνεργάτιδα. Είναι ένας άνθρωπος χαμογελαστός, πρόσχαρος, δημιουργικός και ασύλληπτα δραστήριος.

Μετά από τα PODCAST που δημιουργήσαμε σε συνεργασία (

  1. Πρώτη φορά στο ταχυδρομείο της Ολλανδίας 
  2. Η έξοδος σε εστιατόριο στην Ολλανδία 
  3. Μια βόλτα στην αγορά 
  4. Το πρώτο μου ταξίδι στην ελληνική γλώσσα 

), τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσει ένα βιβλίο γραμματικής που τόσο έχουμε ανάγκη όσοι είμαστε Έλληνες και μαθαίνουμε ολλανδικά. Είναι ένα μεγάλο κενό που θα καλυφθεί σύντομα με τη συνεισφορά όλων μας.

Πάμε όμως να μάθουμε περισσότερα από την ίδια:

Το φροντιστήριο ολλανδικών, Learn2speak Dutch

Έφη, Πώς θα περιέγραφες το φροντιστήριο Learn2speak Dutch με λίγες λέξεις; 

Το φροντιστήριο Learn2speak Dutch σέβεται τις ανάγκες του μαθητή, ο οποίος έχει μια πολυάσχολη ζωή και ο χρόνος του είναι περιορισμένος. Τα περισσότερα μαθήματα γίνονται online ώστε ο μαθητής να κερδίζει χρόνο ακόμη και από τις μετακινήσεις. Χρησιμοποιούμε εύχρηστες μεθόδους που μπορούν να χωρέσουν στο πρόγραμμά του μαθητή και που τον εξυπηρετούν απόλυτα στις απαιτήσεις της καθημερινής του ζωής, με αποτέλεσμα να μαθαίνει Ολλανδικά απλά, εύκολα και γρήγορα.

Τι νέο ετοιμάζει το φροντιστήριο σας; 

Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία Ολλανδικών σε Έλληνες μαθητές, συγκεντρώσαμε τις αποδεδειγμένες μεθόδους, παραδείγματα και τις τεχνικές σε ένα βιβλίο. Για να γίνει η εκμάθηση Ολλανδικών μια εύκολη και ευχάριστη διαδικασία.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για τη συγγραφή ενός βιβλίου;

Η ιδέα για τη συγγραφή του βιβλίου γεννήθηκε όταν έβλεπα την ανάγκη των μαθητών να απαντηθούν ερωτήματά τους στα οποία δύσκολα ή και καθόλου δεν παίρνανε απάντηση σε προηγούμενες απόπειρες μαθημάτων που είχαν κάνει πριν ξεκινήσουμε μαζί. Επίσης, λαμβάνω κατά καιρούς και πολλά τηλεφωνήματα ανθρώπων, οι οποίοι ενώ έχουν παρακολουθήσει ήδη μαθήματα Ολλανδικών με άλλους καθηγητές, μου ζητούνε λίγο χρόνο για να τους εξηγήσω κάποια κομμάτια της Ολλανδικής γραμματικής. Διότι συχνά λαμβάνουν ως απάντηση: ‘αυτό θα σου το μάθει η εμπειρία’ ή ‘αυτό θα έρθει από μόνο του’. Ότι είναι για τους Ολλανδούς απόλυτα φυσικό, για μας είναι πολύ δύσκολο να το κατανοήσουμε.

βιβλίο-γραμματικής-ολλανδικών

Το νέο βιβλίο γραμματικής για την εκμάθηση της ολλανδικής γλώσσας

Η γραμματική είναι το εργαλείο για να μιλήσουμε μια γλώσσα. Θα πρέπει για παράδειγμα να γνωρίζουμε πως τοποθετούμε τις λέξεις σε μια πρόταση, ώστε να γινόμαστε εύκολα κατανοητοί. Είναι το μέσο που μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη στην επικοινωνία μας με τους ανθρώπους γύρω μας. 

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν συνήθως οι μαθητές με τη γραμματική; 

Η ολλανδική γλώσσα απέχει αρκετά από την ελληνική. Το χάσμα μεταξύ τους είναι αρκετά μεγάλο σε πολλά σημεία. Όταν μαθαίνουμε ολλανδικά, προσπαθούμε στο μυαλό μας να εξηγήσουμε πολλά πράγματα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργούνται εύλογα πολλές απορίες, τις οποίες συνήθως κάποιος Ολλανδός, καθηγητής ή μη, δεν είναι σε θέση να μας τις απαντήσει. Όλες αυτές οι απορίες μαζεύονται και καταλήγουν σε απογοήτευση. 

Εσύ γράφεις ένα βιβλίο γραμματικής αυτή την εποχή. Σε τι θα διαφοροποιείται με τα υπόλοιπα βιβλία γραμματικής που υπάρχουν στην αγορά; 

Τα βιβλία γραμματικής που υπάρχουν, χρησιμοποιούν πολλούς και δύσκολους γραμματικούς όρους. Θεωρώ πως όλοι μπορούμε να μάθουμε ολλανδικά, ανεξάρτητα με το αν μας άρεσε ή όχι η γραμματική στο σχολείο. Επίσης, οι περισσότεροι από μας έχουμε χρόνια που έχουμε φύγει από τα θρανία, και τους περισσότερους γραμματικούς όρους τους έχουμε ξεχάσει. Επιπλέον, τα βιβλία αυτά περιέχουν πολλές πληροφορίες, τις οποίες ουσιαστικά δε χρειαζόμαστε στην πράξη για να μιλήσουμε ολλανδικά. 

Είμαστε ενήλικες, έχουμε μια πολυάσχολη ζωή και ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας. Οπότε το βιβλίο γραμματικής που γράφω, εξηγεί την ολλανδική γραμματική με ένα εύκολο, γρήγορο και κατανοητό τρόπο, χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές και παραδείγματα. Είναι ένα σύγχρονο βιβλίο γραμματικής για ολλανδικά στην πράξη. 

Το Crowdfunding

Εκδοτικός οίκος ή self publishing;

Self publishing. Τα τελευταία χρόνια αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερο πως η ζωή μας έχει γίνει πολύ απαιτητική. Αποτέλεσμα αυτού είναι να θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη και πρακτική για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Και πια είναι πολύ εύκολο κάποιος να βρει τρόπους και πληροφορίες, μιας και ο κόσμος είναι πολύ πιο ενημερωμένος.

Crowdfunding. Γιατί επιλέξατε αυτό τον τρόπο ; Ποιοι είναι οι στόχοι αυτής της διαδικασίας ;

Το Crowdfunding θεωρώ πως πια έχει αρχίσει και γίνεται γνωστό και πιστεύω πως είναι κάτι με το οποίο θα αρχίσουμε να ασχολούμαστε πολύ με αυτό. Στην Αμερική είναι πασίγνωστο, και τώρα πια μπαίνει για τα καλά στη ζωή μας και στην Ευρώπη.

Τα έξοδα για να εκδοθεί ένα βιβλίο, είναι υπερβολικά πολλά. Δεν είναι μόνο η δουλειά του συγγραφέα. Είναι η διόρθωση κειμένων, το εξώφυλλο, το design του βιβλίου, η δημοσίευση, η εκτύπωση.

Ο στόχος του Crowdfunding είναι να γίνει το βιβλίο πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο θα καλυφθούν τα έξοδα και το βιβλίο αυτό θα είναι στα χέρια μας για να μάθουμε Ολλανδικά απλά, εύκολα και γρήγορα.

Πότε ξεκινάει η καμπάνια του crowdfunding ; 

Η καμπάνια ξεκινάει στις 23 Ιανουαρίου 2023. Και διαρκεί μόνο 30 μέρες για να επιτευχθεί ο στόχος.

Το crowdfunding τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη απήχηση. Θέλεις να μας πεις γιατί σου αρέσει αυτή η ιδέα; 

Μου αρέσει αυτή η ιδέα διότι σε βοηθάει να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Διαφορετικά θα πρέπει κανείς να περιμένει χρόνια, ώστε να συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται. Ενώ με το Crowdfunding έχεις την ευκαιρία να παραγγείλεις το βιβλίο, και με αυτό τον τρόπο να καλυφθούν τα έξοδα και το βιβλίο να είναι πια ΓΕΓΟΝΟΣ.

Υπάρχει ρίσκο αν κάποιος αγοράσει το βιβλίο μέσω του Crowdfunding?

Όποιος προ-παραγγείλει το βιβλίο μέσω του Crowdfunding ΔΕΝ έχει κανένα απολύτως οικονομικό ρίσκο. Όταν παραγγείλεις το βιβλίο μέσω Kickstarter (είναι η πλατφόρμα που υποστηρίζει την καμπάνια του Crowdfunding), η πλατφόρμα αυτή δε σου κρατάει κανένα χρηματικό ποσό, παρά μόνο μετά το πέρας της καμπάνιας, στην περίπτωση που η καμπάνια έχει επιτυχία. Για αυτό το λόγο επιλέξαμε και εμείς να συνεργαστούμε με την πλατφόρμα Kickstarter.

Επιπλέον, αν στηρίξεις την καμπάνια, θα έχεις κάποια επιπλέον οφέλη. Για παράδειγμα, θα έχεις τη δυνατότητα να κλείσεις κάποιες συνεδρίες με τη συγγραφέα σε πολύ συμφέρουσες τιμές, οι οποίες θα είναι μόνο μέσω του Crowdfunding.

Πού θα βρίσκουμε για να αγοράσουμε το βιβλίο αφού εκδοθεί; 

Το βιβλίο θα μπορεί κάποιος να το αγοράσει είτε μέσα από τη σελίδα του SuperGreeks Marketplace, είτε μέσω της ιστοσελίδας του φροντιστηρίου Learn2speak Dutch

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks