Ταξιδεύοντας φθηνά στην Ολλανδία…

τρένα-ολλανδία-φτηνά

[UPDATE άρθρου 12/3/24]

Σήμερα μαθαίνουμε με το SuperGreeks πως να ταξιδεύουμε φτηνά στην Ολλανδία. Με το τρένο, το λεωφορείο, το αυτοκίνητο ή το ποδήλατο!

Σας αρέσουν τα ταξίδια; – Και σε εμάς πολύ!

Η Ολλανδία είναι μία πραγματικά πανέμορφη χώρα με πολλά διαφορετικά στοιχεία, όμορφες πόλεις και ιδιαίτερες, πλούσια φύση, χωρίς βουνά, αλλά μέρη με αρκετό νερό. Η ενδοχώρα της Ολλανδίας είναι πάρα πολύ πλούσια, αλλά και οι πόλεις της Ολλανδίας έχουν τη δικιά τους ομορφιά και τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Οπουδήποτε και να μένεις στην Ολλανδία θα πρέπει να την ταξιδέψεις όλη, όπως θα γυρνούσες όλη την Ελλάδα, αν έμενες εκεί. Για πάμε να δούμε παρακάτω μερικούς τρόπους για να ταξιδεύεις στην Ολλανδία παντού και φθηνά.

Ταξιδεύοντας φτηνά στην Ολλανδία με το λεωφορείο

Μεγάλες πόλεις της Ολλανδίας αποτελούν σταθμούς εκκίνησης λεωφορείων όπως π.χ. το Flixbus και άλλες εταιρείες. Για παράδειγμα, μπορείς να πας από Άμστερνταμ – Άιντχοβεν με 5€ ή 8 ευρώ. Με το τρένο η ίδια διαδρομή και στον ίδιο χρόνο περίπου, κοστίζει 26€. To ίδιο ισχύει για το ΡότερνταμΆιντχοβεν, όπως και για όλες τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ολλανδίας και των άλλων χωρών.

Ο λόγος;

Τα λεωφορεία αυτά ξεκινάνε π.χ από Άμστερνταμ για Παρίσι και κάνουν αρκετές στάσεις στο διάβα τους. Μια από αυτές μπορεί να είναι και ο δικός σου προορισμός μέσα στην Ολλανδία ή και έξω από αυτήν.  

Τα αρνητικά: Ο χρόνος. Σε ώρες αιχμές και με μποτιλιαρισμένους δρόμους στο οδικό δίκτυο της Ολλανδίας, μπορεί να καθυστερήσεις να φτάσεις στον προορισμό σου.

H συγκεκριμένη λύση με το λεωφορείο για ταξίδια, αποτελεί και λύση για κοντινούς προορισμούς στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, για Άμστερνταμ – Βρυξέλλες μπορείς να βρεις εισιτήριο με 10€-15ευρώ και για Άμστερνταμ – Λίλ (Γαλλία) με 15-20€.


Ταξιδεύοντας φτηνά στην Ολλανδία με τα τρένα

τρένα-αμστερνταμ

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια OV- κάρτα από τον NS  και να ενεργοποιήσεις το πρόγραμμα της NS Flex. Για παράδειγμα, μια καλή επιλογή είναι το vrij weekend, όπου με 35€/μήνα, ταξιδεύεις unlimited τα ΠΣΚ. Δηλαδή, από τις 18:30 την Παρασκευή έως τα ξημερώματα της Κυριακής μπορείς να πάρεις όποιο τρένο θέλεις, όποια ώρα θέλεις!

Έτσι, αν ένα ΠΣΚ μόνο το μήνα ταξιδεύεις για κάπου με το τρένο θα έχεις κάνει απόσβεση την παραπάνω τιμή της συνδρομής.

Εμείς με τον παραπάνω τρόπο έχουμε γυρίσει σε όλη την Ολλανδία. Κυριολεκτικά.

Τα τρένα στην Ολλανδία, όπως είναι γνωστό, είναι αρκετά ακριβά, όμως με τα διαθέσιμα προγράμματα-συνδρομές μπορείς να ταξιδεύεις όσο θέλεις, με συγκριτικά χαμηλότερο κόστος και χωρίς περιορισμούς.

Για παράδειγμα,  αν πούμε ότι ήρθαν οι γονείς σου διακοπές στην Ολλανδία για να σε επισκεφτούν στο Χρόνινγκεν και τους πρότεινες να έρθετε στο Άμστερνταμ γιατί έκλεισες ένα city tour με το SUPER A’Dam, στην ελληνική γλώσσα, τότε θα χρειαστείς πάνε-έλα 60 ευρώ. Με την κάρτα που σου προτείνουμε θα έχεις κάνει ήδη απόσβεση.

 

Ταξιδεύοντας φτηνά στην Ολλανδία με το αυτοκίνητο

Δύο λύσεις σου προτείνουμε:

  • Η μία είναι η SIXT Share – Αυτή η υπηρεσία είναι νέα και λειτουργεί πιλοτικά σε Άμστερνταμ, Ρότερνταμ & Χάγη. Μπορείς να πάρεις από όπου θέλεις ένα αμάξι σε αυτές τις πόλεις και να το αφήσεις όπου θέλεις σε μια από αυτές τις πόλεις. Ένα ταξίδι Άμστερνταμ- Χάγη θα σου κοστίσει περίπου 25-30 ευρώ. Αν είστε τέσσερα άτομα στο αυτοκίνητο ή ακόμα και 2 ή 3, τότε η μετακίνηση με αυτό τον τρόπο συμφέρει.
  • H άλλη λύση είναι το SnappCar

Οπότε τέρμα οι δικαιολογίες για τα χρήματα. Τα ταξίδια στην Ολλανδία είναι θέμα διάθεσης. Και χρόνος υπάρχει και φτηνές μετακινήσεις υπάρχουν αν γνωρίζεις πως να κινηθείς στη χώρα. Μια χώρα όμορφη και εξαιρετική για διακοπές όλο το χρόνο.

Tip #1: Σε κάθε πόλη που φτάνεις, νοίκιασε ένα ποδήλατο από τον σταθμό των τρένων του NS. Δες εδώ πώς. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να επισκεφτείς 2 και 3 πόλεις / χωριά σε μία μέρα.

Διακοπές και ευκαιρία για ξεκούραση και ηρεμία μπορεί να είναι ακόμα και μια μονοήμερη εκδρομή!

😍   #BeSuperGreek #LifeIsATrip 😉

Διάβασε πως να ταξιδεύεις φτηνά στη Γερμανία από εδώ!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks