Ταξιδεύοντας φθηνά στην Ολλανδία…

Σας αρέσουν τα ταξίδια; – Και σε εμάς πολύ!

Η Ολλανδία είναι μία πραγματικά πανέμορφη χώρα με πολλά διαφορετικά στοιχεία, όμορφες πόλεις και ιδιαίτερες, πλούσια φύση, χωρίς βουνά, αλλά χωριά με πολύ νερό. Η ενδοχώρα της Ολλανδίας είναι πάρα πολύ πλούσια όπως ήδη αναφέραμε, αλλά και οι πόλεις της Ολλανδίας έχουν τη δικιά τους αξία και τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Οπουδήποτε και να μένεις στην Ολλανδία θα πρέπει να την ταξιδέψεις όλη, όπως θα γυρνούσες όλη την Ελλάδα, αν έμενες εκεί. Για πάμε να δούμε παρακάτω μερικούς τρόπους για να ταξιδεύεις στην Ολλανδία παντού και φθηνά.

Για υπηρεσίες ομορφιάς στην Ολλανδία

Λεωφορείο

Mεγάλες πόλεις της Ολλανδίας αποτελούν σταθμούς εκκίνησης λεωφορείων όπως π.χ. το Flixbus και άλλες εταιρείες. Για παράδειγμα μπορείς να πας από Άμστερνταμ – Άιντχοβεν με 5€. Με το τρένο η ίδια διαδρομή και στον ίδιο χρόνο περίπου, κοστίζει 20€. To ίδιο ισχύει για το Ρότερνταμ – Άιντχοβεν ,το αντίθετο όπως και για όλες τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ολλανδίας και των άλλων χωρών.

Ο λόγος;

Τα λεωφορεία αυτά ξεκινάνε π.χ από Άμστερνταμ για Παρίσι και κάνουν αρκετές στάσεις στο διάβα τους. Μια από αυτές μπορεί να είναι και ο δικός σου προορισμός μέσα στην Ολλανδία ή και έξω από αυτήν.  

Τα αρνητικά: Ο χρόνος. Σε ώρες αιχμές και με μποτιλιαρισμένους δρόμους στο οδικό δίκτυο της Ολλανδίας, μπορεί να καθυστερήσεις να φτάσεις στον προορισμό σου H συγκεκριμένη λύση με το λεωφορείο για ταξίδια, αποτελεί και λύση για κοντινούς προορισμούς στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, για Άμστερνταμ – Βρυξέλλες μπορείς να βρεις εισιτήριο με 8 και για Άμστερνταμ – Λίλ (Γαλλία) με 12€.


Που βρίσκουμε καφέ, πρωινό και γλυκά στην Ολλανδία;

Τρένα

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια OV- κάρτα από τον NS  και να ενεργοποιήσεις το πρόγραμμα της NS Flex (π.χ. για  vrij weekend , ταξιδεύεις με 32€, unlimited τα ΣΚ).

Τα τρένα στην Ολλανδία, όπως είναι γνωστό, είναι αρκετά ακριβά, όμως με τα διαθέσιμα προγράμματα-συνδρομές μπορείς να ταξιδεύεις όσο θέλεις, με συγκριτικά χαμηλότερο κόστος και χωρίς περιορισμούς.

Για παράδειγμα,  αν πούμε ότι ήρθαν οι γονείς σου διακοπές στην Ολλανδία για να σε επισκεφτούν στο Χρόνινγκεν και τους πρότεινες να έρθετε στο Άμστερνταμ γιατί έκλεισες ένα city tour με το SUPER A’Dam, στην ελληνική γλώσσα ( λέμε, ρε παιδί μου, ένα τυχαίο παράδειγμα 😋 ) τότε θα χρειαστείς μόνο για εσένα 26,50€ και στο σύνολο 53€ για τη μεταφορά σου με το τραίνο!

  Με το πρόγραμμα του NS που σου προτείνουμε θα έχεις κάνει ήδη αποσβέσει τα χρήματά σου, θα έχεις “κερδίσει” 21 και το επόμενο ΣΚ θα έχεις Free pass για όλη την Ολλανδία, σε όλα τα χωριά και πόλεις αυτής.  Πλέον έχεις κάνει απόσβεση ήδη και την επόμενη εβδομάδα, αφού έχεις διαβάσει το άρθρο του #SuperGreeks για θεματικά πάρκα (τυχαίο πάλι το παράδειγμα 😋 ), αποφασίζεις να ξεκινήσεις με την κοπέλα σου ή το αγόρι σου για ένα ταξιδάκι στο Madurodam , στην Χάγη. Όλες σου οι μετακινήσεις θα είναι δωρεάν.

Οπότε, γιατί να μη ξεκινήσεις το ταξιδάκι σου; Αν συνυπολογίσουμε ότι και η κοπέλα / αγόρι σου ζει στην Ολλανδία και έχει βάλει το ίδιο πρόγραμμα με εσένα, το κέρδος θα είναι ήδη πολύ μεγάλο. Τα ταξίδια είναι ωραία και με αυτό το πρόγραμμα θα ”ενεργοποιηθείς” και θα ταξιδέψεις ίσως περισσότερο και σίγουρα φθηνότερα. Με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψεις νέα μέρη, θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους – και ξέρεις πόσο χρήσιμο είναι αυτό, ε; Έτσι θα σου λείπει και λίγο, λιγότερο η Ελλάδα και λίγο περισσότερο θα γουστάρεις την Ολλανδία.  Τα ταξίδια είναι ζωή.

Tip #1: Πρόσθεσε άλλα 3€ στο πρόγραμμα για τα ΣΚ και θα έχεις 40% έκπτωση στις μετακινήσεις σου για τις καθημερινές, στις ώρες που δεν είναι αιχμής! 😉

Tip #2: Σε κάθε πόλη που φτάνεις, νοίκιασε ένα ποδήλατο από τον σταθμό των τρένων του NS. Δες εδώ! πώς… Με αυτό τον τρόπο μπορείς να επισκεφτείς 2 και 3 πόλεις / χωριά σε μία μέρα.

Διακοπές και ευκαιρία για ξεκούραση και ηρεμία μπορεί να είναι ακόμα και μια μονοήμερη εκδρομή!

😍   #BeSuperGreek #LifeIsATrip 😉


Υπηρεσίες για το σώμα στην Ολλανδία

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks