Περισσότερες λεπτομέρειες για την ταξιδιωτική οδηγία της Ολλανδίας για τα Ελληνικά νησιά

ελληνικά-νησιά-ταξίδια-κορονοιός-ολλανδία

Από το πρωί στο SuperGreeks.EU σας ενημερώσαμε για τη νέα ταξιδιωτική οδηγία που έδωσε το Ολλανδικό κράτος και αφορούσε τα ταξίδια από Ολλανδία για Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τα ελληνικά νησιά. Διαβάστε το πρωινό μας άρθρο που αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο πρωινό μας άρθρο και με τις πληροφορίες που είχαμε δεν γνωρίζαμε αν η ταξιδιωτική οδηγία αφορά όλα τα νησιά της Ελλάδας, μιας και στην Αγγλία η πορτοκαλί ταξιδιωτική οδηγία αφορούσε μόνο 7 νησιά. Τώρα το γνωρίζουμε και επίσημα ότι η ταξιδιωτική οδηγία της Ολλανδίας αφορά όλα τα νησιά στην Ελλάδα.

Η ξενοδόχος στην Πάρο

Μια Ολλανδή ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην Πάρο αναφέρει ότι λαμβάνει την μία ακύρωση μετά την άλλη στο ξενοδοχείο του.

 “Όλοι και όλα εδώ εξαρτώνται από τον τουρισμό. Διοργανώνω γιόγκα διακοπές και συνήθως ο Σεπτέμβριος είναι ένας καλός μήνας. Νομίζω ότι είναι γελοία η απόφαση και ότι φοβίζει τον κόσμο”, λέει στο NOS Radio 1 Journaal .

Η ξενοδόχος τονίζει επίσης ότι οι διαφορές ανά νησί είναι μεγάλες. “Τα κρούσματα δεν αυξάνονται παντού. Σε νησιά όπου έρχονται πολλοί νέοι, όπως η Χερσόνησος, τα πράγματα πράγματι δεν πάνε καλά. Αλλά αυτό σίγουρα δεν ισχύει για όλα τα νησιά”, δήλωσε η Keessen. Συνολικά κατοικούνται περίπου 220 ελληνικά νησιά.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στις ταξιδιωτικές συμβουλές της ολλανδικής κυβέρνησης: “Περιμένουμε απάντηση από το υπουργείο Τουρισμού αργότερα σήμερα”, λέει ο ξενοχόδος.

Βέβαια όπως αναφέρει η ξενοδόχος πλέον δε βοηθάει τίποτα μιας και έχει εξαπλωθεί ήδη ο πανικός για τα νησιά της Ελλάδας.

logotherapeftes-ollandia
Λογοθεραπεύτρια στην Ολλανδία

Όλα τα νησιά

Χθες ανακοινώθηκε ότι οι ταξιδιωτικές οδηγίες για τα ελληνικά νησιά θα αλλάξουν από κίτρινο σε πορτοκαλί για όλα τα ελληνικά νησιά. Αυτά είναι άσχημα νέα για τους παραθεριστές που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν από την Ολλανδία στην Ελλάδα για τον μήνα Σεπτέμβριο και τις διακοπές τους, διότι πορτοκαλί κωδικός σημαίνει ότι πηγαίνουμε σε αυτά τα μέρη, μόνο για απαραίτητα ταξίδια.

Ένας εκπρόσωπος εξωτερικών υποθέσεων λέει ότι αυτή η οδηγία ισχύει για όλα τα νησιά στην Ελλάδα.

“Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ των μεγάλων και μικρών νησιών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. 

Το πιο σημαντικό στοιχείο για την αλλαγή στις ταξιδιωτικές οδηγίες είναι ότι ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορονοιό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε ένα από τα ελληνικά νησιά αυξήθηκε απότομα, λέει ο RIVM.

Διαβάστε το ίδιο άρθρο στην ολλανδική γλώσσα από το NOS

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks