Η τέτη Κασιώνη στο SuperGreeks

Τέτη-κασιώνη-συνέντευξη

Στη σημερινή μας συνέντευξη έχουμε την τιμή και χαρά να φιλοξενούμε την ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό Τέτη Κασιώνη. Η Τέτη Κασιώνη είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος που γνώρισα αρκετά χρόνια πριν και όταν ήρθα στην Ολλανδία με αφορμή το supergreeks.eu

Η εντύπωση που μου είχε αφήσει η Τέτη από την αρχή, συνομιλώντας μαζί της και ακούγοντας κάποια κομμάτια από το ΥOUTUBE, ήταν ότι πρόκειται για μια γυναίκα ταλαντούχα – μια ξεχωριστή φωνή, μια γυναίκα καλοσυνάτη, ευγενική, αυθεντική. Στην πορεία που τη γνώρισα καλύτερα, όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν και σήμερα διοργανώνουμε μαζί μια όμορφη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου στη Χάγη.

Πες μας λίγα πράγματα για εσένα. Τι σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με τη μουσική;

Η μουσική για εμένα από πολύ μικρή ηλικία βρίσκεται παντού. Ο πατέρας μου αν και τελικά η ζωή τον πήγε σε άλλα επαγγελματικά μονοπάτια, ήταν αυτός που έφερε μπροστά μου την πρώτη μου κιθάρα και τις πρώτες οικογενειακές συναυλίες μετά από τα Κυριακάτικα τραπέζια. Στο σχολείο μου,ένας πολύ σημαντικός δάσκαλος βρέθηκε στο δρόμο μου, ο Ηλίας Λιαμής. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συμβολή του και την ενθάρρυνσή του σε όσα μας έλεγε. Μετά από αυτά τα πρώτα ερεθίσματα η μουσική ήταν μονόδρομος πάντα να την αποζητώ.

Στις 18 Νοεμβρίου θα σας παρακολουθήσουμε στη Χάγη. Τι να περιμένουμε ότι θα δούμε; 

Η συναυλία στη Χάγη θα πραγματοποιηθεί μαζί με τον συνεργάτη μου και συνοδοιπόρο στη ζωή, κλασικό κιθαρίστα Γιώργο Αθανασίου. Με μια κιθάρα στους κόσμου τις αυλές είναι το μουσικό project που ξεκινήσαμε το 2016 από την Αθήνα και ονειρευτήκαμε να το φτάσουμε πολύ μακρυά. Πραγματοποιήσαμε συναυλίες σε αυλές,θέατρα και κήπους σε όλη την Ελλάδα, τη Ρουμανία,την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Είναι ένα  ταξίδι σε μουσικές που αγαπάμε και ανήκουν στο παγκόσμιο ρεπερτόριο, διασκευασμένο για την κλασική κιθάρα. Στη συγκεκριμένη συναυλία θα επικεντρωθούμε περισσότερο σε μουσικές από τη χώρα μας.

Ετοιμάζεις νέα δισκογραφία. Θέλεις να μας πεις δύο λόγια; 

Ο δίσκος/βιβλίο ονομάζεται από Κάστανο και Έρωτα και θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες μέρες. Έχω γράψει τη μουσική και οι στίχοι ανήκουν στον σύγχρονο εμπνευσμένο ποιητή μας Ηλία Παπακωνσταντίνου. Έχω μεταφράσει και τραγουδήσει τα τραγούδια και στη γαλλική γλώσσα.Θα ακούσετε ένα δείγμα της δουλειάς αυτής στη συναυλία μας.

Ο αγαπημένος μου Θύμιος Παπαδόπουλος,ένας μουσικός ορόσημο για την ελληνική μουσική και δισκογραφία έχει κάνει την ενορχήστρωση του δίσκου.Έπαιξαν οι αγαπημένοι μου συνεργάτες, Βασίλης Ραψανιώτης στο βιολί, Δήμος Βουγιούκας στο ακορντεόν κ μπαντονεόν, Γιώργος Αθανασίου στις κιθάρες,Γιάννης Άννινος στο κοντραμπάσο, Σταύρος Παργινός στο τσέλο και το μαντολίνο, Βασίλης Παναγιωτόπουλος στα κρουστά και Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά. Επίσης έχω τη μεγάλη χαρά να μοιράζομαι ένα τραγούδι με τον Διονύση Τσακνή. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Στέντωρ από τον Σωτήρη Παπαδόπουλο.

Επόμενα σχέδια; Τι να περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε;

Πολλά και όμορφα μετά από μια περίοδο δημιουργικής σιωπής λόγω της πανδημίας.Τον Δεκέμβρη θα πραγματοποιήσουμε συναυλίες στην Ελλάδα, 29/12 θα βρισκόμαστε στα Τρίκαλα και 4/1 στην Αθήνα με την αγαπημένη μου ερμηνεύτρια Αργυρώ Καπαρού. Τον Φλεβάρη θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του δίσκου στην Ολλανδία και το Βέλγιο, και τον Μάρτη στην Ελλάδα. Επίσης, έρχεται ταχύτατα και μία δουλειά που κάναμε με νέους ταλαντούχους στιχουργούς από το Μικρό Πολυτεχνείο υπό την επιμέλεια του σημαντικού μας στιχουργού Κώστα Φασουλά.

Ποιο live σας δε θα ξεχάσεις ποτέ;

Το live στο οποίο είχαμε ως θεατή τον Θάνο Μικρούτσικο.Δεν θα το ξεχάσω ποτέ σίγουρα.Η ενέργειά του ήταν πάνω στη σκηνή, μέσα μας.

Δώστε ένα όμορφο μήνυμα στους Έλληνες του Εξωτερικού για να κλείσουμε αυτή τη συζήτηση

Ξέρω ότι φέρουν μέσα τους τη νοσταλγία της χώρας μας κάθε λεπτό.Θα ήθελα να τους θυμίσω τους στίχους του Νίκου Γκάτσου:

Κι εσύ χαμένη μου Πατρίδα μακρινή

θα γίνεις χάδι και πληγή

σαν ξημερώσει σ’ άλλη γη

Εισιτήρια για τη συναυλία μπορείτε να προμηθευτείτε από το eventbrite και το SuperGreeks Marketplace

Επιμέλεια συνέντευξης : Ηλιάδης Αντώνης

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks