Τα καλύτερα πανεπιστήμια της Γερμανίας *2022

πανεπιστήμια-γερμανία-καλύτερα-2022

7 πανεπιστήμια της Γερμανίας βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Τα περισσότερα πανεπιστήμια στη Γερμανία έχουν ευρύ ερευνητικό πεδίο, οργανωμένες πανεπιστημιουπόλεις, σπουδαστές από όλο τον πλανήτη.

Πάμε παρακάτω να μάθουμε περισσότερα


Πανεπιστήμια Γερμανίας

Τα περισσότερα από τα πανεπιστήμια στη Γερμανία έχουν να αναδείξουν σπουδαία εκπαιδευτικά προγράμματα και έρευνες στο υψηλότερο επίπεδο. Τα διακεκριμένα ιδρύματα ειδικεύονται σε πολλούς εκπαιδευτικούς τομείς και τα περισσότερα προγράμματα διδάσκονται στα αγγλικά, ειδικά στο μεταπτυχιακό επίπεδο. 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στη Γερμανία λαμβάνουν υψηλή επαγγελματική εκπαίδευση στα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών και μια σειρά από σπουδαίες έρευνες στα ερευνητικά πανεπιστήμια.

Στην 100άδα βρίσκονται 7 πανεπιστήμια της Γερμανίας. Τα 2 πανεπιστήμια του Μονάχου βρίσκονται στην 32η και 38η θέση, ενώ το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης ακολουθεί στην 42 θέση. Τα πανεπιστήμια του Βερολίνου βρίσκονται στην 73 και 74η θέση αντιστοίχως, ενώ το ανοιχτό πανεπιστήμιο του Βερολίνου βρίσκεται στην 83η θέση. Το πανεπιστήμιο του Tübingen βρίσκεται στην 78η θέση και ακολουθούν από κοντά, μετά την πρώτη εκατοστάδα, το πανεπιστήμιο του Άαχεν, το πανεπιστήμιο του Φράιμπουρχ και το πανεπιστήμιο της Βόννης.

Διαβάστε ακόμα

Tα καλύτερα πανεπιστήμια στο Βέλγιο (2022*)

1. LMU Munich

Το LMU αναγνωρίζεται ως ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Ευρώπης και του κόσμου. Από την ίδρυσή του το 1472, το LMU προσέλκυε πάντα ταλαντούχους φοιτητές από όλο τον κόσμο, διατηρώντας το Πανεπιστήμιο στο επίκεντρο ιδεών που προκαλούν και αλλάζουν τον περίπλοκο κόσμο μας.

Ως ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια της Ευρώπης, το LMU ανατρέχει σε 500 χρόνια παράδοσης. Η αριστεία της στη διδασκαλία και την έρευνα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία τομέων – από τις ανθρωπιστικές σπουδές και τις πολιτιστικές σπουδές μέχρι τη νομική, των οικονομικών και των κοινωνικών επιστημών έως την ιατρική και τις φυσικές επιστήμες. Μια έντονη διεπιστημονική προσέγγιση προάγει την καινοτομία.

Το LMU φιλοξενεί μαθητές από όλες τις περιοχές της Γερμανίας και από χώρες σε όλο τον κόσμο. Επωφελούνται οι φοιτητές από το μοναδικά ευρύ φάσμα προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου και την έντονη εστίασή του στην έρευνα. 

*Το Μόναχο είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα τεχνολογίας και μέσων της Γερμανίας.

Το πανεπιστήμιο έχει 18 σχολές και διαθέτει τις καλύτερες βιβλιοθήκες στη Γερμανία.

Για το 2022, το πανεπιστήμιο του Μονάχου βρίσκεται στην 32η θέση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πανεπιστήμιο βρίσκεται εδώ!

Το πανεπιστήμιο βρίσκεται πάντα σε καλή θέση και ανάμεσα στα 40 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου!

Το 18% των φοιτητών είναι από άλλες χώρες.

2. Technical University of Munich (πολυτεχνείο)

Το πολυτεχνείο του Μονάχου, βρίσκεται και αυτό ανάμεσα στα 40 καλύτερα πανεπιστήμια τον κόσμο, και πιο συγκεκριμένα στην 38η θέση.

Το Πολυτεχνείο του Μονάχου ήταν αρχικά γνωστό ως Βασιλικό Βαυαρικό Πολυτεχνείο του Μονάχου όταν ιδρύθηκε το 1868.

Οι διακρίσεις του πολυτεχνείου είναι πολλές. 13 καθηγητές ή απόφοιτοι του πανεπιστημίου έχουν βραβευτεί με το βραβευτεί με το Νόμπελ από το 1927! Τα βραβεία για εφευρέσεις, έρευνες επίσης πολλά.

Το 2006 το πανεπιστήμιο ξεκίνησε μια νέα θεσμική στρατηγική, τοποθετώντας το ως «Το Επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο». 

Πάνω από 800 νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν αναπτυχθεί από φοιτητές και προσωπικό στο ίδρυμα.

Για το 2022, το πολυτεχνείο του Μονάχου βρίσκεται στην 38η θέση.

To 33% των φοιτητών είναι internationals.

3. Πανεπιστήμιο Χαϊδελβέργης

Στην 42η θέση βρίσκει κάποιος ένα από τα πιο παλιά και ποιοτικά πανεπιστήμια στον κόσμο. Για την ακρίβεια, είναι το πιο παλιό πανεπιστήμιο της Γερμανίας!

Το ερευνητικό ίδρυμα είναι ένα κρατικό πανεπιστήμιο, το οποίο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από τις ανθρωπιστικές επιστήμες ως την ιατρική και βρίσκεται στο Baden-Württemberg.

Το σύνθημα του πανεπιστημίου είναι «Semper apertus» – «πάντα ανοιχτό» – και το ίδρυμα στοχεύει να εργαστεί με πνεύμα ανοιχτής σκέψης απέναντι σε άτομα και ιδέες.

Το πανεπιστήμιο δίνει έμφαση στην ανάπτυξη νέων μορφών διεπιστημονικής συνεργασίας που διασχίζουν τα παραδοσιακά όρια. Το ίδρυμα υπερηφανεύεται επίσης για τις συνεργασίες του με μη πανεπιστημιακά ερευνητικά ιδρύματα και εταιρείες στις περιοχές του Ρήνου-Neckar και της Χαϊδελβέργης.

 Έντεκα καθηγητές από το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης έχουν απονεμηθεί βραβείο Νόμπελ από το 1901.

Για φέτος το πολυτεχνείο του Μονάχου βρίσκεται στην 42η θέση.

Η πόλη της Χαϊδελβέργης είναι πανέμορφη, κοσμοπολίτικη και ιδανική για έναν φοιτητή.

Το 13,9% των φοιτητών είναι από άλλες χώρες του κόσμου.


4. Charité – Universitätsmedizin Berlin

Το Charité – Universitätsmedizin Berlin είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην Ευρώπη. 

Το σύνθημά του είναι: «Forschen, Lehren, Heilen, Helfen», το οποίο μεταφράζεται ως «Έρευνα, Διδασκαλία, Θεραπεία, Βοήθεια».

Χρονολογείται από το 1710, το νοσοκομείο χτίστηκε αρχικά ως ανάγκη σε μια επιδημία πανώλης στην Ανατολική Πρωσία. Μέχρι το 1727 είχε γίνει στρατιωτικό νοσοκομείο και κέντρο εκπαίδευσης και μετονομάστηκε σε Charité. Μετά την καταστροφή του κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, το κτίριο έπρεπε να ξαναχτιστεί, και μεταξύ 1946-1989, χρησίμευσε ως ιατρικό ινστιτούτο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Μέχρι το 2003, ως αποτέλεσμα συγχωνεύσεων με άλλα ιατρικά ιδρύματα στη Γερμανία, το Charité – Universitätsmedizin Berlin έγινε ένα από τα κύρια ιατρικά κέντρα στην Ευρώπη.

Περισσότεροι από τους μισούς νικητές του γερμανικού βραβείου Νόμπελ στην ιατρική και τη φυσιολογία προέρχονται από το Charité, συμπεριλαμβανομένου του γιατρού και μικροβιολόγου Robert Koch, και του ανοσολόγου Paul Ehrlich.

Το 2010, το πανεπιστήμιο γιόρτασε την επέτειο των 300 ετών και σήμερα, ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ομοσπονδιακή Πολιτεία του Βερολίνου, έχει κύκλο εργασιών 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην πόλη, με 3.700 γιατρούς .

Το Charité διαθέτει τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις σε ολόκληρο το Βερολίνο: Campus Benjamin Franklin, Campus Charité Mitte, Campus Virchow-Klinikum και Campus Berlin Buch.

Για το 2022, το πανεπιστήμιο του Βερολίνου βρίσκεται στην 73η θέση.


*Το Βερολίνο είναι μια καταπληκτική πόλη για όλους τους νέους. Είναι μια μητρόπολη της Ευρώπης, με πλούσια ιστορία, ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και φοβερές υποδομές. Όλοι οι νέοι περνούν τέλεια σε αυτή την πόλη.

5. HUMBOLDT UNIVERSITY OF BERLIN

Το πανεπιστήμιο Humboldt στο Βερολίνο ιδρύθηκε το 1810. Είναι από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στη Γερμανία, στην Ευρώπη και τον κόσμο όλο.

Αρχικά γνωστό απλώς ως Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, του δόθηκε το τρέχον όνομά to 1949. Το όνομα προέρχεται από τα αδέρφια-ιδρυτές του πανεπιστημίου, Alexander von Humboldt και Wilhelm von Humboldt.

Το HU Berlin αναγνωρίζεται ως ένα από τα πρωτοπόρα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ευρώπης.

Η ακαδημαϊκή επιρροή του ιδρύματος αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει εκπαιδεύσει τουλάχιστον 29 βραβευμένους με Νόμπελ, συμπεριλαμβανομένου του Max Born, ο οποίος κέρδισε το βραβείο για τη φυσική το 1954. Theodor Mommsen, ο οποίος κέρδισε το βραβείο λογοτεχνίας το 1902 και Wassily Leontief που κέρδισε το βραβείο για τα οικονομικά το 1973.

Μεταξύ των διάσημων αποφοίτων του HU Berlin είναι οι ιδρυτές του μαρξισμού Karl Marx και Friedrich Engels, καθώς και ο μυθιστοριογράφος Alfred Döblin, και ο θεολόγος Friedrich Schleiermacher. Ο συνθέτης Felix Mendelssohn ήταν επίσης φοιτητής εκεί, ενώ ο Albert Einstein πέρασε χρόνο ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο.

Για το 2022, το πανεπιστήμιο του Humboldt βρίσκεται στην 74η θέση.

6. University of Tübingen

Το Πανεπιστήμιο του Tübingen Eberhard Karls είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με βάση στις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις φυσικές επιστήμες και τη θεολογία. Το ινστιτούτο βρίσκεται σε μια από τις παραδοσιακές γερμανικές πανεπιστημιακές πόλεις Tübingen, Baden-Württemberg, η οποία φημίζεται για την υπέροχη αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης Hölderlin.

Η ίδρυση του πανεπιστήμιου; Το 1477! Πολλά τα παλιά πανεπιστήμια της Γερμανίας.

Σήμερα, το Πανεπιστήμιο του Tübingen διαθέτει 14 σχολές. Ως αναπόσπαστο μέρος της γερμανικής αριστείας, το πανεπιστήμιο παραμένει στην πρώτη γραμμή των διεθνών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. 

Κάθε χρόνο, το Γερμανικό Ίδρυμα Ερευνών χρηματοδοτεί έρευνα που διεξάγεται στο πλαίσιο του πανεπιστημίου που σχετίζεται με τη νευροεπιστήμη, τη στοιχειώδη φυσική σωματιδίων και τη νανοτεχνολογία.

*Παρότι η πόλη του Tubingen είναι μικρή έχει αρκετές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Συναυλίες, εκθέσεις κ.α.

Ακόμα, το πανεπιστήμιο διοργανώνει μαθήματα φωτογραφίας, δημοσιογραφίας και δημιουργικής γραφής δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να διευρύνουν τον καλλιτεχνικό τους ορίζοντα.

Για φέτος το πανεπιστήμιο του Tübingen βρίσκεται στην 78η θέση παγκοσμίως.

Το 14% των φοιτητών είναι από άλλες χώρες του κόσμου.

7. Ανοιχτό πανεπιστήμιο Βερολίνου

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου ιδρύθηκε το 1948, στην αναταραχή της μεταπολεμικής Γερμανίας, όταν φοιτητές του πρώην Universität Unter den Linden, που τότε βρισκόταν στον σοβιετικό τομέα της πόλης, αντιμετώπιζαν διώξεις λόγω των απόψεών τους. 

Με διεθνή υποστήριξη, ιδρύθηκε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, επιτρέποντας στους μελετητές να συνεχίσουν τη διδασκαλία και τη μάθησή τους χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.

Η αλήθεια, η δικαιοσύνη και η ελευθερία παραμένουν οι βασικές αξίες του πανεπιστημίου με αυτά τα λόγια αποτυπωμένα στη σφραγίδα του πανεπιστημίου.

Στη δεκαετία του 1960, το πανεπιστήμιο ήταν ο τόπος πολλών φοιτητικών διαμαρτυριών και διαδηλώσεων. Το 1990, η επανένωση της Γερμανίας επέφερε αλλαγές στη διοίκηση του πανεπιστημίου και, μαζί της, ήρθε μια νέα εστίαση στην έρευνα. Σήμερα, είναι ένα από τα μόλις έντεκα χαρακτηρισμένα «Γερμανικά Πανεπιστήμια Αριστείας».

Τοποθετημένο στο καταπράσινο προάστιο Dahlem στο νοτιοδυτικό Βερολίνο, το πανεπιστήμιο φιλοξενεί περισσότερους από 32.000 φοιτητές και προσφέρει πάνω από 150 προγράμματα σπουδών. Διαθέτει 17 ερευνητικά κέντρα, ακαδημαϊκό προσωπικό σχεδόν 5.000 ατόμων και συνεργασίες με πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, καθώς και επτά διεθνή γραφεία διασύνδεσης στο Πεκίνο, τις Βρυξέλλες, το Κάιρο, τη Μόσχα, το Νέο Δελχί, τη Νέα Υόρκη και το Σάο Πάολο.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει επίσης πέντε νικητές του βραβείου Νόμπελ μεταξύ του προσωπικού του και 17 νικητές του Βραβείου Leibniz. 

Με τα χρόνια, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου έχει φιλοξενήσει πολλές προσωπικότητες με επιρροή, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου John F. Kennedy που το επέλεξε ως τοποθεσία για να εκφωνήσει την ομιλία του «Ich bin ein Berliner» το 1963.

Φέτος το πανεπιστήμιο του Βερολίνου βρέθηκε στην 83η θέση στην παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων 2022.

Το 23% των φοιτητών είναι από χώρες εκτός Γερμανίας!

Eαν σκέφτεσαι να έρθεις στη Γερμανία για σπουδές, τότε δε θα είναι μια δύσκολη επιλογή. Η Γερμανία σου παρέχει ότι σου χρειάζεται – έχει από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!