Αφιέρωμα σε ένα τρένο που πέρασε κάποτε μέσα από τους τοίχους ενός σταθμού (1895-Γαλλία, Παρίσι )

τρένο-παρίσι-εκτροχιασμός

Την Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 1895, συνέβη ένα σοβαρό δυστύχημα στο παρίσι και στον σταθμό “Gare Montparnasse“. Ένα τρένο πέρασε εκείνη την εποχή μέσα από τον τοίχο του σταθμού!

Το Granville-Paris Express, που μετέφερε 131 επιβάτες με 3 πρόσθετα βαγόνια για αποσκευές είχε βγει εκτός χρονοδιαγράμματος και είχε ήδη καθυστερήσει. Ο οδηγός πάτησε το γκάζι περισσότερο από το επιτρεπτό, καθώς πλησίαζε στον σταθμό. Με τα γκάζια πατημένα, το τρένο δυστυχώς, δεν μπόρεσε να σταματήσει ποτέ.

Στις 4:00 μ.μ., το τρένο διέσχισε τον τερματικό σταθμό Gare Montparnasse, δε σταμάτησε στους προφυλακτήρες, γλίστρησε σε όλο το μήκος του διαδρόμου και χτύπησε στον τοίχο βγαίνοντας από την άλλη μεριά και πέφτοντας στο έδαφος του δρόμου έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Με αυτή την πρόσκρουση του τρένου, μόνο το μπροστά μέρος που ήταν ο κινητήρας έπεσε στο έδαφος, ενώ όλα τα υπόλοιπα βαγόνια παρέμειναν στο εσωτερικό του σταθμού.

Ένας Θάνατος

Από θαύμα, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του Granville-Paris Express επέζησαν από το δυστύχημα. Μόνο έξι από αυτούς τραυματίστηκαν ελαφρά. Πέθανε όμως από τον εκτροχιασμό του τρένου μια μητέρα 2 παιδιών που βρέθηκε τυχαία στο περίπτερο που ήταν έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό και είχε προσγειωθεί μόλις το τρένο του Granville!

Αυτή η γυναίκα βρέθηκε στο σημείο γιατί θα κρατούσε για λίγο το περίπτερο του συζήγου της, όσο αυτός ξεφόρτωνε τις εφημερίδες. Η σύζυγος πέθανε από τούβλα που έπεσαν στο κεφάλι από την πρόσκρουση του τρένου.

Εκείνη την εποχή, η σιδηροδρομική εταιρεία παρείχε οικονομική υποστήριξη στα παιδιά της άτυχης γυναίκας για τα επόμενα χρόνια μετά το δυστύχημα.

Μετά το δυστύχημα

Για 2 μέρες έμεινε το τρένο στον τοίχο, καθώς ήταν δύσκολο να το βγάλει κάποιος από τους τοίχους. Αρχικά, προσπάθησαν να το βγάλουν με μια ομάδα 14 αλόγων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ένα βαρούλκο 250 τόνων έδωσε τη λύση και το τρένο κατέβηκε στο δρόμο. Η ζημιά στην ατμομηχανή ήταν ελάχιστη και οι μηχανικοί της εποχής την επισκεύασαν γρήγορα. Όσο για τον σιδηροδρομικό σταθμό; Οι χτίστες έπιασαν δουλειά, ώστε να κλείσει η τρύπα.

Πλάνο από την ταινία του Σκορτσέζε

Έχει καταγραφεί ως ένα από τα πιο θεαματικά δυστυχήματα στην ιστορία των σιδηροδρόμων.

Το δυστύχημα αυτό μπορείτε να το βρείτε στο μουσείο σιδηροδρόμων στη Βραζιλία, στην ταινία του Σκορτζέζε το 2011, Hugo και γενικά έχουν δημιουργηθεί με τη φωτογραφία άλμπουμ για μουσικές μπάντες, εξώφυλλα για βιβλία, τυπώσεις για μπλουζάκια κ.α.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks