8 Σεπτεμβρίου: Πανευρωπαϊκή διαδήλωση των ταξί στις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο με τα UberFiles

ταξί-βέλγιο-σκάνδαλο

Στις 09:00, στις 8 Σεπτεμβρίου, ταξί από όλη την Ευρώπη θέλουν να συναντηθούν στη λεωφόρο Roi Albert II κοντά στο Gare Du Nord. 

«Περιμένουμε τουλάχιστον 1.500 ταξί από το Βέλγιο, αλλά και τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελβετία, την Ελλάδα. 

Όλη η Ευρώπη θα εκπροσωπηθεί».

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί από καιρό η είδηση ότι θα υπάρξει μαζική κινητοποίηση των ταξί – μπορούσε κάποιος αυτό να το δει έντονα στα “γκρουπάκια” που υπάρχουν και αφορούν τους οδηγούς ταξί, τις ενώσεις κ.α.

Τα UberFiles

Οι οδηγοί θα διαμαρτυρηθούν για τα UberFiles τα οποία είναι  μια συλλογή με περισσότερα από 124.000 έγγραφα με πληροφορίες σχετικά με 40 χώρες που χρονολογούνται μεταξύ 2013 και 2017, τα οποία διέρρευσαν στην εφημερίδα The Guardian από τον Marc MacGann, πρώην σημαντικό λομπίστα της Uber.

Οι πληροφορίες δείχνουν πώς η εταιρεία «παραβίασε το νόμο, εξαπάτησε την αστυνομία και τις ρυθμιστικές αρχές, εκμεταλλεύτηκε οδηγούς και ασκούσε κρυφά πιέσεις σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο», σύμφωνα με τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ).

«Εμείς, τα ευρωπαϊκά ταξί απαιτούμε να διερευνηθεί ολόκληρο το σκάνδαλο UberFiles», δήλωσαν οι διοργανωτές της διαδήλωσης.

«Ο κύριος σκοπός της διαδήλωσής μας στις 8 Σεπτεμβρίου είναι να διασφαλίσουμε ότι το σκάνδαλο Uber Files δεν θα συγκαλυφθεί. Είναι σημαντικό να ακουστούν οι εμπλεκόμενες μεριές, συμπεριλαμβανομένου του πληροφοριοδότη Mark MacGann και των δημοσιογράφων της ICIJ».

Τα ταξί θέλουν να μιλήσουν με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα καταλήξουν στην πλατεία Schuman και κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής επιτροπής.

Photo Credits: Belga / Jasper Jacobs

Με πληροφορίες από Brussels Times

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks