Το UMC Utrecht εργάζεται σε ένα φάρμακο κατά της απώλειας όσφρησης λόγω κορωνοϊού

close up photography of woman smelling pink rose

Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουτρέχτη για ένα πιθανό φάρμακο κατά της απώλειας όσφρησης ως αποτέλεσμα μόλυνσης από κορωνοϊό. 

Τεχνική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Χάγης.

Δύο πρώτες μικρές μελέτες έδειξαν ευεργετική επίδραση, αλλά για να είμαστε σίγουροι ότι λειτουργεί, χρειάζεται έρευνα σε μια μεγαλύτερη ομάδα ασθενών, λέει ο γιατρός Digna Kamalski που διευθύνει την έρευνα στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο της Ουτρέχτης.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, αποδείχθηκε ότι πολλοί ασθενείς πάσχουν από απώλεια όσφρησης. “Στην αρχή πιστεύαμε ότι μπορεί απλώς να εξαφανιστεί, αλλά σε πολλούς ασθενείς η απώλεια όσφρησης επιμένει. Μπορεί να διαρκέσει για μήνες αυτή η κατάσταση με την απώλεια όσφρησης ή ίσως και περισσότερο και οι άνθρωποι ενοχλούνται πολύ από αυτό.”

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απώλεια της όσφρησης σχετίζεται με μια φλεγμονώδη διαδικασία, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρχε θεραπεία. Το UMC Utrecht δοκιμάζει τώρα ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο, την πρεδνιζολόνη, η οποία, σύμφωνα με τον Kamalski, είναι ίδια με την πιο γνωστή πρεδνιζόνη, αλλά κυκλοφορεί με διαφορετικό όνομα.

Είναι ένα βαρύ φάρμακο, αλλά πολλά εξαρτώνται από τη δόση, λέει ο γιατρός. Οι παρενέργειες μάλλον είναι ελάχιστες, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί από τις σχετικές έρευνες.

Σχόλιο… Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να μη μυρίζει για μέρες ολόκληρες. Οι μυρωδιές από τα φαγητά, τον πρωινό καφέ, τα λουλούδια και σε πόσες άλλες στιγμές είναι απαραίτητες για τον άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks