Βέλγιο: «Παγώνει» η άρση των μέτρων λόγω αύξησης κρουσμάτων- Πέθανε 18χρονη

Βέλγιο-Υπουργός Εξωτερικών-Πρωθυπουργός

Το Βέλγιο ανέβαλε τη χαλάρωση των μέτρων για τις συναθροίσεις, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ η πρωθυπουργός δεν απέκλεισε την επαναφορά των lockdown σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.   Η Σοφί Βίλμες, πρωθυπουργός του Βελγίου, ανακοίνωσε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του κορωνοϊού επανήλθε πάνω από το 1, κάτι που δείχνει ότι ο ιός εξαπλώνεται εκθετικά στη χώρα. «Αυτό σημαίνει ότι η επιδημία χειροτερεύει, δυναμώνει, ακόμη κι αν είναι ακόμη περιορισμένη αυτή τη στιγμή», δήλωσε η πρωθυπουργός του Βελγίου έπειτα από σύσκεψη για τα επόμενα βήματα. «Αλλά η κατάσταση δεν είναι καλή και την παρακολουθούμε πολύ στενά», συμπλήρωσε.  

Ο ημερήσιος μέσος όρος νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες ήταν 96 μολύνσεις, μια αύξηση της τάξεως του 8% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στο Βέλγιο 9.788 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, ενώ την Τετάρτη ανακοινώθηκε ο θάνατος μιας 18χρονης, από επιπλοκές του Covid-19.   «Το κορίτσι εκδήλωσε συννοσηρότητα και απεβίωσε από επιπλοκές του Covid-19», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Sciensano.

Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, η 18χρονη αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.   Αυτός είναι ο δεύτερος θάνατος ανθρώπου κάτω των 24 ετών από κορωνοϊό στο Βέλγιο. Στα τέλη Μαρτίου είχε χάσει τη ζωή της μια 12χρονη στη Γάνδη και τότε οι υγειονομικές αρχές είχαν κάνει λόγο για πολύ σπάνιο περιστατικό.   «Οι νέοι δεν έχουν ανοσία, η πραγματικότητα μόλις το επιβεβαίωσε με τρόπο σκληρό», δήλωσε η Βίλμες.

Παράλληλα, η πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή ο δείκτης μόλυνσης είναι σχεδόν διπλάσιος για τους νεαρούς ενήλικες, σε σύγκριση με τους άνω των 60 ετών.

Tέλος, να σημειώσουμε ότι τα κρούσματα έχουν ανέβει αρκετά την τελευταία εβδομάδα και ξανά έχουμε περίπου 100 θετικά κρούσματα ανά ημέρα. Αυτό ανησυχεί αρκετά τις αρχές του Βελγίου. Διαβάστε εδώ τη σημερινή μας ενημέρωση για τον Covid-19 από το Βέλγιο.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks