Αν ζεις στο Βέλγιο μόνο σε μία περιοχή στην ΕΕ μπορείς να πας χωρίς περιορισμούς

Βέλγιο-Κορονοϊός-Ταξίδια

Κι όμως, αν ζεις μόνιμα στο Βέλγιο υπάρχει πλέον μόνο μία περιοχή στην ΕΕ την οποία μπορείς να επισκεφθείς χωρίς περιορισμούς. Και αυτό γιατί μετά τις νέες ταξιδιωτικές οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, η περιοχή αυτή είναι η μοναδική πράσινη ζώνη σε ολόκληρη τη Ένωση. 

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία ενημέρωση, μόνο το νησί της Ισπανίας La Palma είναι η μοναδική περιοχή στην Ευρώπη όπου η μετακίνηση μπορεί να γίνει χωρίς περιορισμούς, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται προσκόμιση αρνητικού διαγνωστικού τεστ και καραντίνα κατά την επιστροφή στο Βέλγιο. 

Η περιοχή της Ίστρια στην Κροατία που μέχρι πρότινος ήταν πράσινη ζώνη, είναι πλέον πορτοκαλί, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη η δυνατότητα ταξιδιού, αλλά με αυξημένη επαγρύπνηση χωρίς να απαιτείται τεστ και καραντίνα για όσους επιστρέφουν στο Βέλγιο. 

Αντίθετα η κατάσταση στην Ιταλία επιδεινώνεται καθημερινά καθώς όλο και περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σε διάφορες περιοχές που γίνονται κόκκινες ζώνες όπως η Λομβαρδία, η Βενετία, η Τοσκάνη, το Λάτσιο, το Αμπρούτσο, η Πιεμόντε, η Σαρδινία και η Εμιλία – Ρομάνια. 

Από αύριο νέες ταξιδιωτικές οδηγίες

Οι βελγικές αρχές αποθαρρύνουν έντονα τα ταξίδια σε αυτές τις περιοχές, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι “ένα αρνητικό τεστ και μια καραντίνα ενδέχεται να καταστούν υποχρεωτικά κατά την επιστροφή στο Βέλγιο” από την Παρασκευή 23/10 στις 4.00 το απόγευμα. 

Από την ώρα αυτή και μετά οι νέες ταξιδιωτικές οδηγίες τίθενται σε ισχύ για όσους επιστρέφουν στο Βέλγιο, ενώ το ίδιο ισχύει και για όσους αναχωρούν. 

Η Ουγγαρία, η Πολωνία, το Λιχτενστάιν και η Δανία θα είναι επίσης κόκκινες ζώνες.

Στη Γερμανία, αυτό ισχύει και για τις περιοχές του Ντίσελντορφ, της Κολωνίας, της Στουτγκάρδης και του Ντάρμσταντ.

Στην Ελβετία, μόνο τα καντόνια του Schaffhausen και του Solothurn παραμένουν πορτοκαλί.

Για μια πλήρη επισκόπηση των τελευταίων ζωνών πράσινου, πορτοκαλί και κόκκινου χρώματος, κάντε κλικ εδώ.

Τα ταξίδια μας έχουν γίνει δυσκολότερα από το Βέλγιο – Ας περιμένουμε λίγο να περάσει και αυτό και μόλις τελειώσει η πανδημία θα γυρίσουμε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks