Βέλγιο: 43 πόλεις χωρίς αυτοκίνητα αυτή την Κυριακή

ημέρα-χωρίς-αυτοκίνητα-βέλγιο

Όπου εξαφανίζονται τα αυτοκίνητα, εμφανίζονται οι άνθρωποι … λένε στο Βέλγιο γι’ αυτή τη μέρα χωρίς αυτοκίνητα.

Αυτή η εβδομάδα, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου υπάρχουν σε όλο τον κόσμο δράσεις για την αποσυμφόρηση των πόλεων από τα αυτοκίνητα. Μια ζωή χωρίς καυσαέριο, μποτιλιάρισμα, νεύρα και άγχος είναι μια ζωή με ποιότητα.

Στο Βέλγιο σχεδόν κάθε πόλη συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία με δράσεις καθόλη την διάρκεια της εβδομάδος. Την Κυριακή όμως είναι η μέρα χωρίς καθόλου αυτοκίνητα στις πόλεις.

Την νιώθεις ήδη αυτή τη γαλήνη ;

Την ηρεμία;

Τώρα που μπορείς να περπατάς χωρίς να μυρίζεις διαρκώς τα λάδια των αυτοκινήτων, αποφεύγοντας την ηχορύπανση, τους αγχωμένους…

Τα τρένα θα λειτουργούν κανονικά, τα ΜΜΜ της χώρας και αυτά θα λειτουργούν επίσης. Τα λεωφορεία και αυτά θα φτάνουν ως το κέντρο της πόλης. Αν θέλεις όμως να έρθεις με αυτοκίνητο σου π.χ. σε μια πόλη όπως οι Βρυξέλλες ή η Μπριζ, τότε θα πρέπει να παρκάρεις στα περίχωρα σε ένα πάρκινγκ και να κατευθυνθείς προς την πόλη με τα πόδια, το ποδήλατο ή τα διαθέσιμα ΜΜΜ.

Στην Μπριζ, στη Γάνδη, τις Βρυξέλλες και σε όλες τις μεγάλες πόλεις θα υπάρχουν εκδηλώσεις καθολη τη διάρκεια της εβδομάδας και ιδιαίτερα την ερχόμενη Κυριακή. Για παράδειγμα, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, show για τα παιδιά, χοροί και πολλά άλλα. Για να δείτε τα προγράμματα που υπάρχουν, προηγηθείτε στις ιστοσελίδες των δημαρχείων της πόλης που θέλεις να πας και θα βρεις όλες τις πληροφορίες. Π.χ. για την Μπριζ μπείτε εδώ!

ημέρα-χωρίς-αυτοκίνητα-βέλγιο

Θα υπάρχουν εκδηλώσεις, κυριολεκτικά, σε όλο το κέντρο των μεγάλων πόλεων.

Τι λες, πάμε ;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks