Το Βέλγιο θέλει να ανοίξει τα σύνορα ως τις 15 Ιουνίου

velgio-sunora-diakopes

Το Βέλγιο στοχεύει να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά του στους τουρίστες έως τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Pieter De Crem..

Την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για «ασφαλή συνέχιση των ταξιδιών και επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού τουρισμού», αλλά άφησε την απόφαση για το πότε τα κράτη μέλη της θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σύνορά τους στους τουρίστες και πότε οι δικοί τους άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδέψουν ξανά σε άλλες χώρες.

Οι συνομιλίες για το άνοιγμα των εσωτερικών συνόρων της Ευρώπης γίνονται δυναμικές, σύμφωνα με τον Pieter De Crem, με τη Γερμανία να θέλει να τα ανοίξει ξανά τα σύνορα έως τις 15 Ιουνίου. “Ο στόχος είναι ότι, εάν το επιτρέπει η εξέλιξη της πανδημίας – θέλω να το τονίσω ρητά – οι έλεγχοι στα σύνορα θα τερματιστούν από τις 15 ή τις 16 Ιουνίου”, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Το Βέλγιο, επίσης, θέλει να ανοίξει ξανά τα σύνορά του «το αργότερο την ημερομηνία που πρότεινε η Καγκελάριος Μέρκελ. Και αν είναι δυνατόν και νωρίτερα είπε ο υπουργός εσωτερικών.

Το αν αυτό σημαίνει ότι οι Βέλγοι θα μπορούν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στη Γαλλία, για παράδειγμα, δεν είναι ακόμα σίγουροι. «Εξαρτάται επίσης από τις αποφάσεις που θα παρθούν στη Γαλλία. Έχουμε καλές σχέσεις με το Παρίσι, αλλά παραμένουν υπεύθυνοι για τη δική τους ασφάλεια και τη δημόσια υγεία », δήλωσε ο υπουργός.

Ο De Crem είπε ακόμα . «Κάποια στιγμή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα πρέπει να μπορούμε να πούμε: θα το κάνουμε ή δεν θα το κάνουμε», πρόσθεσε.

Η άποψη του ιολόγου

Μια πολύ σημαντική προϋπόθεση για το άνοιγμα των συνόρων είναι ότι οι κίνδυνοι και η κατάσταση με τον COVID-19 στο Βέλγιο και τις γειτονικές χώρες είναι παρόμοιες οι συνθήκες, σύμφωνα με τον ιολόγο και τον δια-ομοσπονδιακό εκπρόσωπο του Covid-19, Steven Van Gucht.

Οι διεθνείς συμφωνίες σχετικά με τον εντοπισμό επαφών είναι επίσης σημαντικές, είπε στο Het Laatste Nieuws. «Εάν έχετε έρθει σε επαφή με ένα μολυσμένο άτομο στη Γαλλία ή την Ολλανδία, πώς μπορείτε να το γνωρίζετε όταν επιστρέψετε στο Βέλγιο; Πρέπει να υπάρξουν καλές συμφωνίες σχετικά με αυτό διεθνώς, με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτές τις επαφές διασυνοριακά », πρόσθεσε ο Van Gucht.

Πηγή : Brussels News

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks