Στο Βέλγιο μπορούμε να ταξιδέψουμε από σήμερα χωρίς περιορισμούς σε κάποιες χώρες της Ε.Ε.

taksidia-velgio-xwres-eurwpi

Οι Βέλγοι κάτοικοι μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη από τη Δευτέρα, καθώς αρκετές χώρες αρχίζουν να ανοίγουν ξανά τα σύνορά τους μετά από αρκετούς μήνες που ήμασταν σε καθεστώς lockdown.

Η Γαλλία, η Ιταλία, το Λιχτενστάιν, η Πολωνία ή η Ελβετία συγκαταλέγονται μεταξύ ορισμένων χωρών στις οποίες επιτρέπεται στους ταξιδιώτες από το Βέλγιο να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς ή υποχρεωτικούς όρους, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Σουηδία, καθώς και η γειτονική Γερμανία, οι Κάτω Χώρες και το Λουξεμβούργο καλωσορίζουν επίσης τους Βέλγους κατοίκους.

Αρκετές άλλες χώρες όπως η Αυστρία, η Ισλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Εσθονία καλωσορίζουν τους Βέλγους ταξιδιώτες υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως μια υποχρεωτική καραντίνα, ενώ η Βουλγαρία, η Νορβηγία, η Κύπρος, η Ισπανία ή η Ελλάδα δεν είναι ανοιχτές μέχρι τώρα στο Βέλγιο.

Η 15η Ιουνίου σηματοδοτεί την ημερομηνία που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για το άνοιγμα των συνόρων συντονισμένα. Κάποιες χώρες δε το τήρησαν αυτό.

«Κάθε χώρα θα αποφασίσει μόνη της εάν θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της», έγραψε το υπουργείο στην επίσημη ιστοσελίδα.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές που δημοσιεύονται τη Δευτέρα υπόκεινται σε αλλαγές και θα ενημερώνονται συχνά, ενώ η ιστοσελίδα του υπουργείου διαθέτει επίσης ταξιδιωτικές συμβουλές για κάθε χώρα ξεχωριστά.

Το Βέλγιο συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών της ΕΕ που άρει όλους τους περιορισμούς στα ταξίδια τη Δευτέρα, μετά από μήνες που το Βελγικό κράτος επέτρεπε μόνο ουσιαστικές μετακινήσεις εντός και εκτός της χώρας.

Τα μη απαραίτητα ταξίδια εκτός ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν παραμένουν απαγορευμένα προς το παρόν.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks