5 εύκολοι τρόποι για να ζήσετε πιο βιώσιμα στη Γαλλία

Ως ομογενής που ζει στη Γαλλία, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε καθώς εγκατασταθείτε στον νέο σας τρόπο ζωής. Ωστόσο, για πολλούς, η σκέψη του πράσινου δεν είναι υψηλή στη λίστα προτεραιοτήτων. Ευτυχώς, είναι εύκολο να ζεις βιώσιμα στη Γαλλία χωρίς να χρειάζεται να διαταράξεις την καθημερινή σου ζωή. Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τις οικολογικές επιλογές σας, ακολουθούν 5 απλοί τρόποι για να ζήσετε μια πιο βιώσιμη ζωή στη Γαλλία.

Πάρτε το ποδήλατό σας

Ως έθνος, οι Γάλλοι αγαπούν απολύτως την ποδηλασία. Κάθε καλοκαίρι, το l’Hexagone είναι γεμάτο, καθώς οι δύσκολες βόλτες του Le Tour de Franc που διασχίζουν τους αυτοκινητόδρομους και τους παρακαμπτήριους δρόμους δε σταματούν εύκολα, διασχίζοντας το εντυπωσιακό τοπίο της χώρας πριν τελειώσει στο Champs Elysee στο Παρίσι. Τα τελευταία χρόνια, πολλές γαλλικές πόλεις (συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας) έχουν επενδύσει σημαντικά στην ποδηλατική τους υποδομή. Έτσι, είτε είστε με κίτρινη φανέλα είτε απλώς μετακινείστε, δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνετε σε δύο τροχούς.

Αν σκέφτεστε να βγείτε με το ποδήλατό σας, έχετε πολλές επιλογές. Ίσως το πιο προφανές είναι να αγοράσετε απλά το δικό σας. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή εάν ζείτε στην ύπαιθρο και θέλετε έναν ευχάριστο τρόπο να επισκεφθείτε την τοπική σας boulangerie. Ωστόσο, πολλές από τις μεγαλύτερες πόλεις λειτουργούν προγράμματα κοινής χρήσης ποδηλάτων, επιτρέποντάς σας να μετακινείστε σε κεντρικές περιοχές όπως θέλετε, μαζεύοντας και αφήνοντας κύκλους καθώς πηγαίνετε. Ποιος καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε το νέο σας σπίτι;

εκλογές-βέλγιο-κορονοιός

Κατεβάστε μερικές οικολογικές εφαρμογές

Μερικές φορές, μπορεί να αισθάνεται σαν να αφιερώνεται μεγάλο μέρος της ζωής σας στο smartphone σας, να συνομιλείτε με τους αγαπημένους σας και να κοιτάτε τις εφαρμογές σας. Εάν είστε λίγο εθισμένοι στο τηλέφωνό σας, τότε γιατί να μην το αφήσετε να σας βοηθήσει να ζήσετε μια πιο πράσινη ζωή στη Γαλλία; Η λήψη των σωστών εφαρμογών είναι ένα εύκολο πρώτο βήμα προς τη βιώσιμη γαλλική διαβίωση – και ευτυχώς, υπάρχουν πολλά να διαλέξετε. Είτε πρόκειται για την εφαρμογή του τοπικού σας προγράμματος μοτοσυκλετών είτε για να βρείτε το πλησιέστερο vegan εστιατόριο, η επιλογή είναι δική σας. Αλλά θυμηθείτε, για να διασφαλίσετε ότι αυτές οι εφαρμογές κάνουν τη διαφορά, είναι σημαντικό να κατεβάσετε κάτι που θα χρησιμοποιήσετε στην πραγματικότητα.

Για να σας δώσουμε μια ιδέα για το τι να αναζητήσετε, εδώ είναι οι αγαπημένες μας γαλλικές εφαρμογές για βιώσιμη ζωή:

Βρείτε πράσινες επιχειρήσεις στην περιοχή σας με το Tookki. Από vegan boulangeries έως ηθικές μπουτίκ μόδας, υπάρχει κάτι που ικανοποιεί όλα τα γούστα.
Γλιτώστε νόστιμα φαγητά από τα σκουπίδια με την εφαρμογή Too Good To Go.. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, μπορείτε να βρείτε λιχουδιές σε μειωμένες τιμές από τα αγαπημένα σας γειτονικά εστιατόρια, βοηθώντας τα να μειώσουν τα απόβλητα τροφίμων.
Περάστε τη ζωή σας αναζητώντας στο διαδίκτυο; Τότε γιατί να μην φυτέψετε ένα δέντρο με κάθε αναζήτηση; Κατεβάστε το Ecosia και ο προσωπικός σας μετρητής δέντρων θα σας δείξει πόσους έχετε βοηθήσει να φυτέψουν.

Δε χρειάζεστε χαρτιά στην τράπεζά σας

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά τη δημιουργία της νέας σας ζωής στη Γαλλία είναι να ανοίξετε έναν γαλλικό τραπεζικό λογαριασμό. Όχι μόνο θα έχετε έναν τοπικό λογαριασμό που θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τυχόν πληρωμές – όπως η σύνδεση στο Διαδίκτυο στο σπίτι σας ή ο λογαριασμός του κινητού σας τηλεφώνου στη Γαλλία – αλλά θα διευκολύνει επίσης την αγορά όλων αυτών των ειδών τις δουλειές οικιακής χρήσης στη Γαλλία. Ωστόσο, όπως όλοι γνωρίζουμε, οι τραπεζικές δουλειές συχνά συνοδεύονται από πολλά χαρτιά. Από τις τραπεζικές καταστάσεις έως τους λογαριασμούς πιστωτικών καρτών, φαίνεται ότι παραδίδεται ένα δάσος μέσω του γραμματοκιβωτίου σας.

Για να διατηρήσετε το σπίτι σας απαλλαγμένο από όλα αυτά τα ανεπιθύμητα τραπεζικά βιβλία, γιατί να μην εγγραφείτε σε τράπεζα κινητής τηλεφωνίας; Το Mobile banking in France είναι απλή και εύκολη στη δημιουργία εφαρμογή, με έναν αυξανόμενο αριθμό τραπεζών να εισέρχονται στην αγορά. Αυτές περιλαμβάνουν παραδοσιακές γαλλικές τράπεζες λιανικής και πολλές τράπεζες μόνο για κινητά, συμπεριλαμβανομένων των N26 και bunq. Όχι μόνο μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για λογαριασμό σε λίγα λεπτά, κατεβάζοντας τις εφαρμογές του, αλλά θα λάβετε επίσης όλους τους λογαριασμούς, τις δηλώσεις και άλλα απευθείας στο τηλέφωνό σας.

Εγγραφείτε για πράσινη ενέργεια

Φανταστείτε εάν θα μπορούσατε να ζήσετε πιο αειφόρα στη Γαλλία απλά πατώντας ένα διακόπτη στο σπίτι; Η εγγραφή για πράσινη ενέργεια είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να παίξετε το ρόλο σας. Μπορεί επίσης να δείξει στους προμηθευτές ενέργειας ότι η ανανεώσιμη ενέργεια είναι δημοφιλής, ωθώντας τους να επενδύσουν περισσότερο σε αυτές τις πιο πράσινες πηγές. Ενώ μεγάλο μέρος της ενέργειας της Γαλλίας προέρχεται από το δίκτυο πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, υπάρχει μια αυξανόμενη κίνηση προς βιώσιμες μεθόδους, όπως η αιολική, η ηλιακή και η υδροηλεκτρική ενέργεια.

Εάν πρόκειται για νέα άφιξη στη Γαλλία, η ρύθμιση των οικιακών βοηθητικών υπηρεσιών είναι πιθανότατα μία από τις πρώτες εργασίες στη λίστα των υποχρεώσεών σας. Εάν είστε στην αγορά οικολογικής γαλλικής ενέργειας, τότε είστε τυχεροί, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές. Υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός γαλλικών εταιρειών ενέργειας που προσφέρουν πακέτα πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ως μέρος της γκάμας των προϊόντων τους. Αυτά περιλαμβάνουν:

Πήγαινε στην τοπική αγορά

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε στη Γαλλία είναι η εξερεύνηση το νέο σας “σπίτι”, είτε πρόκειται για το παντοπωλείο της γειτονιάς σας είτε για την υπαίθρια αγορά της Κυριακής το πρωί, στο πλησιέστερο χωριό. Και ενώ όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι μέρος της πεμπτουσιακής γαλλικής ζωής που ονειρευόσασταν, στην πραγματικότητα θα βοηθήσετε και το περιβάλλον. Αυτό είναι σωστό, γιατί ψωνίζοντας από την τοπική αγορά, θα μπορούσατε να κάνετε τη συνεισφορά σας για το μέλλον του πλανήτη μειώνοντας όλες αυτές τις εκπομπές παραγωγής, γεωργίας και μεταφορών.

Αντί να αποθηκεύσετε όλα αυτά τα τρόφιμα που παράγονται στο εξωτερικό από το τοπικό σουπερμάρκετ, γιατί να μην κατευθυνθείτε στην πλησιέστερη αγορά σας. Οι περισσότερες πόλεις και χωριά στη Γαλλία φιλοξενούν αγορές τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εδώ, θα μπορείτε να διαλέξετε όλα τα είδη τοπικά παραγόμενων κρεάτων, γαλακτοκομικών προϊόντων, φρούτων και λαχανικών, μεταξύ άλλων απολαύσεων. Η υπαίθρια αγορά (brocante) είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για όλα τα αυθεντικά γαλλικά έπιπλα.

marketplace-ellinika-proionta-ekswterikoΑκολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?