Βέλγιο: Ο δήμος Βρυξελλών δίνει 2.000 ευρώ σε μπαρ που οδηγούνται σε λουκέτο

Βέλγιο-Βρυξέλλες-μπαρ-καφέ

Με ανακοίνωση του ο δήμος Βρυξελλών ανέφερε ότι είναι έτοιμος να χορηγήσει με εφάπαξ ενίσχυση 2.000 ευρώ σε κάθε κατάστημα μπαρ ή καφέ που οδηγείται σε λουκέτο ως αποτέλεσμα των τελευταίων μέτρων που έχουν παρθεί στην πόλη για τον κορονοϊό. 

μάσκες-εταιρείες-βέλγιο-ολλανδία-ελλάδα

Από την Πέμπτη το πρωί, μπαρ και καφετέριες σε ολόκληρο το Βέλγιο έπρεπε να κλείσουν τις πόρτες τους για ένα μήνα, εξαιτίας της απόφασης για να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού στην πόλη. Με τη διαφορά ότι αυτή η απόφαση δεν ισχύει για τα εστιατόρια, οι ιδιοκτήτες μπαρ και καφέ αντέδρασαν καθώς φοβούνται ότι αυτό το αναγκαστικό λουκέτο θα είναι καταστροφικό για τις επιχειρήσεις τους. 

“Είμαι απογοητευμένη” λέει η Λίζα Μίλερ, υπεύθυνη του μπαρ Le Pantin στις Βρυξέλλες προσθέτοντας ότι αυτό το κλείσιμο για ένα μήνα θα είναι “καταστροφή” για την επιχείρησή της. “Τα  περισσότερα μπαρ ακολουθούν ακριβώς τους ίδιους κανόνες με τα εστιατόρια, δεν καταλαβαίνω αυτή τη διαφορά στη καταπολέμηση του κορονοϊού” προσθέτει. 

Απαλλαγή ενοικίου

Προκειμένου να ελαφρυνθούν οι ιδιοκτήτες από τα βάρη, το δημοτικό συμβούλιο των Βρυξελλών απάντησε άμεσα με μια σειρά μέτρων στήριξης που φτάνουν μέχρι και το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Επιπλέον όποιο έχει ενοικιάσει κατάστημα και το έχει μετατρέψει σε καφέ ή μπαρ, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης θα εξαιρεθεί από την καταβολή του ενοικίου για ένα μήνα ή για όσο χρειαστεί. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα ξενοδοχείων και τροφοδοσίας Brussels-City στις 02/279 22 60 και 0800 20 035 από την Παρασκευή ή στο [email protected]

Πηγή

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks