Βέλγιο: Οι Βρυξέλλες εντείνουν τον αγώνα κατά της κλοπής ποδηλάτων και τοποθετούν επιπλέον 500 κουτιά στάθμευσης

Βέλγιο-Βρυξέλλες-Ποδήλατο

Όλοι οι δήμοι των Βρυξελλών στο Βέλγιο πρόκειται να πάρουν 500.000 ευρώ επιπλέον επιδοτήσεις προκειμένου να εγκαταστήσουν χώρους στάθμευσης ποδηλάτων, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν και 500 νέα κουτιά.

Τούτο θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των κουτιών για ποδήλατα σε 2.500 έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Επιπλέον, οι επιδοτήσεις αποτελούν και μέρος του σχεδίου δράσης κατά της κλοπής ποδηλάτων που ξεκίνησε από το 2016. 

Είναι αλήθεια ότι ο αριθμός των ποδηλάτων αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα αλλά δυστυχώς μαζί του αυξήθηκε σημαντικά και ο αριθμός των ποδηλάτων που έχουν κλαπεί. Είναι χαρακτηριστικό πως μεταξύ του 2016 και 2019 οι καταγγελίες για κλοπή έφτασαν το 27% παρά το σχέδιο δράσης που υπάρχει εναντίον της. Η έρευνα έδειξε δε, ότι 1/3 ποδηλάτες των οποίων το ποδήλατο έχει κλαπεί δεν πήραν καινούργιο, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία της πρόληψης. 

Στο μεταξύ, η πλατφόρμα εγγραφής ποδηλάτων mybike.brussels αποδείχθηκε επίσης μεγάλη επιτυχία. Περισσότερα από 15.000 ποδήλατα έχουν πλέον καταχωρηθεί και έχουν τεθεί σε κυκλοφορία από τον Μάρτιο. Από αυτά ανακτήθηκε περίπου το 20% των κλεμμένων ποδηλάτων που είχαν αυτοκόλλητο εγγραφής, ενώ εντοπίστηκε μόνο το 4% των μη καταχωρημένων ποδηλάτων.

σεμινάριο-ψυχολογία

Δύο δήμοι δεν δέχονται τα κονδύλια

Στο πλαίσιο αυτό για 5 ευρώ το μήνα, οι ποδηλάτες θα μπορούν να εγγραφούν ώστε να εξασφαλίσουν ασφαλή κουτιά στάθμευσης ποδηλάτων. “Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα κουτιά χρησιμοποιούνται από άτομα που τα χρειάζονται πραγματικά και όχι ως αποθήκη. 

Παρ’ όλα αυτά δύο δήμοι δεν έχουν αποδεχτεί την προσφορά για την στάθμευση των ποδηλάτων. 

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks