Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν να κάνουν τον τουρισμό ακόμα πιο προσιτό σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα 

βελγιο-αναπηρία-τουρισμός

Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν να κάνουν τον τουρισμό πιο προσιτό σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα μέσω μιας πρωτοβουλίας του visit.brussels.

Η πρωτοβουλία πρόσθεσε 38 ετικέτες «Access-i» στην πρωτεύουσα το περασμένο έτος, μια ετικέτα που εγγυάται την πρόσβαση σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

«Όποιος έρχεται στις Βρυξέλλες θα πρέπει να μπορεί να επισκεφτεί ένα μουσείο, να πάει σε μια συναυλία ή να κλείσει δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς καμία ανησυχία», δήλωσε ο υπουργός-πρόεδρος των Βρυξελλών, Ρούντι Βερβόρτ.

«Είμαι περήφανος που μεγάλο μέρος της τουριστικής υποδομής στην περιοχή μας είναι ήδη προσαρμοσμένο στις ανάγκες όλων των ανθρώπων, αλλά υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

«Με αυτό το πιστοποιητικό, θέλουμε να συνεχίσουμε να προάγουμε τον τουρισμό χωρίς αποκλεισμούς και να ενθαρρύνουμε τους επιχειρηματίες στον τουριστικό τομέα να προσαρμόσουν τις υποδομές τους».

Ένα τέτοιο πιστοποιητικό και η συνοδευτική ετικέτα παρέχουν μεγαλύτερη σαφήνεια σε άτομα με μοναδικές ανάγκες κινητικότητας, προσφέροντάς τους περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσβασιμότητα μιας τουριστικής τοποθεσίας, καθώς και πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις, τις δυσκολίες και τις δυνατότητες καθοδήγησης.

Από τις 38 τοποθεσίες στην περιοχή των Βρυξελλών που λαμβάνουν ετικέτα Access-i, υπάρχουν 18 μουσεία, 15 τουριστικές τοποθεσίες και πέντε καταλύματα.

Μεταξύ αυτών, για παράδειγμα, είναι η Βασιλική Βιβλιοθήκη των Βρυξελλών, το Μουσείο Φυσικών Επιστημών, το Mini-Europa, το BELvue, το Concert Noble, το Halles de Schaerbeek, το Novotel Brussels City Centre και το Pulmann Brussels Centre Midi.

Φέτος, τρεις εκδηλώσεις πιστοποιήθηκαν επίσης για πρώτη φορά: το Belgian Pride, το Iris Festival και το Bright Festival.

«Θα προστεθούν πολλοί ακόμη χώροι», είπε η visit.brussels. “Η συνεργασία με την Access-i λήγει σε τέσσερα χρόνια και αναμένουμε να προσθέσουμε και να επισημάνουμε δεκάδες άλλους χώρους.”

Σχόλιο: Αυτές είναι πρωτοβουλίες που στοχεύουν στο “σύνολο”, σε όλους! Βελτιώνουν τις υποδομές για την υποδοχή του συνόλου των ταξιδιωτών, βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο για εμάς τους κατοίκους των πόλεων αυτών.

Photo Credits: «Access-i»

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks