Αφιέρωμα: Τα ψυχαγωγικά πάρκα Walibi σε Ολλανδία, Βέλγιο και Γαλλία

ψυχαγωγικό-πάρκο

Τα Walibi είναι ψυχαγωγικά πάρκα που βρίσκονται σε τρεις χώρες: Στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία. Πάμε να δούμε περισσότερα; Σου αρέσουν τα λουνα παρκ;

Πάμε μια βόλτα…

Λουνα παρκ Walibi στην Ολλανδία

Το πάρκο άνοιξε το 1971 ως «Flevohof». Ήταν ένα εκπαιδευτικό, θεματικό πάρκο. Μετά από μαραθώνιο ανταγωνισμού με τα πιο σύγχρονα θεματικά πάρκα, το Flevohof χρεοκόπησε το 1993 και στη συνέχεια αγοράστηκε από τον όμιλο Walibi, ο οποίος προχώρησε σε αναδόμηση του χώρου ως ψυχαγωγικό πάρκο. Μετά από ένα σημαντικό πρόγραμμα ανοικοδόμησης, το πάρκο άνοιξε ξανά ως “Walibi Flevo” στις 7 Μαΐου 1994. Το πάρκο υιοθέτησε επίσης τη μασκότ wallaby του “αδελφικού” πάρκου του, “Walibi Wavre” στο Βέλγιο.

Ιστότοπος: Walibi Holland

Διεύθυνση: Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen

Λουνα παρκ Walibi στο Βέλγιο

Tο πάρκο ιδρύθηκε το 1975 από τον Βέλγο, Eddy Meeùs, με το έμβλημα “Walibi Wavre”. Στα πρώτα του χρόνια, ήταν γνωστό ως χώρος θαλάσσιου σκι. Περίπου μια δεκαετία μετά, το 1987, ένα υδάτινο πάρκο, το “Aqualibi”, άνοιξε δίπλα. Το 1998, το πάρκο αγοράστηκε από την εταιρεία “Six Flags America” και τρία έτη αργότερα, το “Walibi Wavre” άλλαξε το όνομά του σε “Six Flags Belgium”.

Το 2004, η Six Flags πώλησε το ευρωπαϊκό τμήμα της στην Palamon Capital Partners,μια επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο. Το πάρκο άνοιξε ξανά τις πύλες του στις 26 Μαρτίου 2005, με το όνομα “Walibi Belgium”. Το 2017, το πάρκο ανακοίνωσε ένα make-over 100 εκατομμυρίων ευρώ, με ένα re-theme του 75% του πάρκου, προσθέτοντας αρκετές νέες δραστηριότητες.

Ιστότοπος: Walibi Belgium

Διεύθυνση: Boulevard de l’Europe 100, 1300 Wavre

Λουνα παρκ Walibi στη Γαλλία

Το Walibi Rhône-Alpes είναι ένα γαλλικό ψυχαγωγικό πάρκο που βρίσκεται στην κοινότητα Les Avenières, στο τμήμα Isère. Είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της περιοχής Rhône-Alpes και περιλαμβάνει περισσότερες από 33 δραστηριότητες.

Το πάρκο είχε εισόδημα 8,8 εκατομμυρίων ευρώ το 2005, και υποδέχεται πάνω από 400.000 επισκέπτες ετησίως. Επίσης, περιέχει ένα υδάτινο πάρκο 13.000 m2 που ονομάζεται L’Île aux Pirates (προηγουμένως Aqualibi). Από το 2006, το πάρκο ανήκει και λειτουργεί από την Compagnie des Alpes, η οποία διαθέτει επίσης πολλά θεματικά πάρκα και χιονοδρομικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη.

Ιστότοπος: Walibi Rhône-Alpes

Διεύθυνση: 1380 Route de Corneille, 38630 Les Avenieres

Τι μπορώ να κάνω στο πάρκο;

Ελάτε και ζήστε μια συναρπαστική και διασκεδαστική μέρα με όλη σας την οικογένεια! Στο ψυχαγωγικά πάρκα μας υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Δεν σου αρέσει η δράση; Κανένα πρόβλημα! Σε διάφορα σημεία “χαλάρωσης”, μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε τον καφέ σας, ενώ παρακολουθείτε τα παιδιά σας να απολαμβάνουν τις δραστηριότητές τους!

Ψάχνετε για ενθουσιασμό και προκλήσεις; Τότε, το Walibi είναι το μέρος που χρειάζεστε! Τολμάτε να μπείτε, για παράδειγμα, στο Γολιάθ, το γρηγορότερο και υψηλότερο τρενάκι του πάρκου;

Μπορώ να περάσω τη νύχτα εκεί;

Ναι, στο χωριό Walibi μπορείτε να περάσετε τη νύχτα σε ένα από τα άνετα εξοχικά σπίτια. Το πάρκο διακοπών διαθέτει εξοχικά σπίτια 4, 7 και 8 ατόμων. Για μεγάλες ομάδες υπάρχει βίλα 16 ατόμων προς ενοικίαση. Ελέγξτε τη σελίδα Walibi Village για πληροφορίες και διαθεσιμότητα στα σπίτια.

Δεν υπάρχουν πολλές δραστηριότητες τόσο ευχάριστες για οικογένειες με παιδιά…

Author: Whatsoeva

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks