Ιστορία- Αφιέρωμα: Η μάχη του Βατερλώ στο Βέλγιο και το μνημείο με το λιοντάρι

βατερλώ-βέλγιο

Σήμερα ταξιδεύουμε στην ιστορία και στη μάχη του Βατερλώ στο Βέλγιο, κοντά στις Βρυξέλλες

To λιοντάρι του Βατερλώ είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία του Βελγίου και μνημονεύει τη μάχη του Βατερλώ, η οποία έλαβε χώρα το 1815 κοντά στις Βρυξέλλες. Το μνημείο βρίσκεται στο χωριό Βατερλώ, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια των Βρυξελλών.

Ο λέων, ο οποίος είναι ύψους 4,5 μέτρων στέκεται πάνω σε ένα βράχο. Από τη βάση του μνημείου μπορεί κανείς να απολαύσει μια εκπληκτική θέα της περιοχής όπου έλαβε χώρα η μάχη. Αυτή η περιοχή του Βελγίου έχει υπέροχα χωριά τριγύρω.

Η μάχη του Βατερλώ

Η μάχη του Βατερλώ θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές μάχες της ιστορίας της Ευρώπης. Ανάμεσα στις συμμετέχουσες δυνάμεις ήταν οι βρετανικές δυνάμεις, υπό την ηγεσία του Δούκα του Ουέλινγκτον, και οι γαλλικές δυνάμεις, υπό την ηγεσία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Η μάχη κατέληξε στην επικράτηση των βρετανικών δυνάμεων και σημάδεψε το τέλος του Ναπολεοντικού πολέμου.

Το μνημείο

Σήμερα αυτό το σημείο είναι ένα σημαντικό και δημοφιλές μνημείο που επισκέπτονται τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το επισκεφτήκαμε και εμείς και εντυπωσιαστήκαμε. μάθαμε πολλά περισσότερα από αυτά που γνωρίζαμε.

O λόφος που στέκεται το λιοντάρι είναι τεχνητός. 227 σκαλιά έχεις να ανέβεις.

🟠⚪️ Ο βασιλιάς Γουλιέλμος Α’ της Ολλανδίας διέταξε την κατασκευή του το 1820 και ολοκληρώθηκε το 1826. Ο Τύμβος χτίστηκε στο σημείο όπου τραυματίστηκε ο γιος του, ο νεαρός πρίγκιπας του Orange, στις 18 Ιουνίου 1815. 

Το δεξί μπροστινό πόδι του λιονταριού είναι πάνω σε μια σφαίρα, που σημαίνει παγκόσμια νίκη. Το άγαλμα ζυγίζει 28 τόνους, έχει ύψος 4,45 μέτρα και μήκος 4,5 μέτρα.

Εισιτήρια

Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε από εδώ!

Στην περιοχή που βρίσκεται το μνημείο, υπάρχει το μουσείο της μάχης, όπως και καφέ-ρεστοράντ.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!