Βέλγιο: «Κόκκινο» σε «μη απαραίτητα ταξίδια» σε περιοχές της Ισπανίας, της Γαλλίας και Ελβετίας

restaurant-bar-corona

Το Βέλγιο απαγόρευσε τα «μη απαραίτητα ταξίδια» προς ορισμένες ισπανικές περιφέρειες, το γαλλικό διαμέρισμα Μαγέν και τρία καντόνια γύρω από τη λίμνη Λεμάν, για υγειονομικούς λόγους, προκαλώντας επικρίσεις και αδυναμία κατανόησης στην Ελβετία.

Ο «κόκκινος» κατάλογος που επικαιροποιήθηκε χθες Σάββατο από το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών περιλαμβάνει τις ισπανικές περιφέρειες Ναβάρα, Αραγονία, τις πόλεις Βαρκελόνη και Λέριδα στην Καταλονία, τα ελβετικά καντόνια του Βο, του Βαλέ, της Γενεύης, τη Μαγέν, αλλά και περιοχές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας καθώς την πόλη Λέστερ (Ηνωμένο Βασίλειο).

«Δεν επιτρέπονται» τα ταξίδια προς τις περιοχές αυτές. Η καραντίνα και η διενέργεια τεστ είναι υποχρεωτικές για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις ζώνες αυτές στο Βέλγιο.

Από χθες, όποιος επιστρέφει στο Βέλγιο από το εξωτερικό ή επιθυμεί να διαμείνει περισσότερες από 48 ώρες στο Βέλγιο θα πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα , ενημερώνοντας για τις συντεταγμένες του και τα μέρη όπου διέμεινε τις τελευταίες 14 ημέρες.

Καραντίνα και διενέργεια τεστ «συνιστώνται» για ορισμένο αριθμό ζωνών που περιλαμβάνονται σε έναν «πορτοκαλί» κατάλογο, που περιλαμβάνει για τη Γαλλία την περιοχή του Παρισιού (εκτός από το διαμέρισμα Σεν-ε-Μαρν), την περιοχή του Λίγηρα, το διαμέρισμα του Βορρά, τον Άνω Ρήνο, την Άνω Σαβοΐα, τη Μερτ-ε-Μοζέλ και τα Βοζ.

Οι κατάλογοι αυτοί διαμορφώνονται στη βάση της αποτίμησης που κάνει μια ομάδα ειδικών, η Celeval.

Η βελγική απόφαση προκάλεσε έντονες επικρίσεις στην Ελβετία στα καντόνια που αφορά. Είναι «ακατανόητο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Βο Φιλίπ Λεμπά στο πρακτορείο ειδήσεων ATS, ελπίζοντας σε μια ταχεία αντίδραση της Βέρνης. Εξέφρασε λύπη για τον «τουριστικό αντίκτυπο, αλλά και τη ζημιά στην εικόνα» της περιοχής που προκαλούνται από το μέτρο αυτό.

«Δεν γνωρίζουμε σε ποια κριτήρια βασίζεται το Βέλγιο», υπερθεμάτισε η συνάδελφός του Ρεμπέκα Ρουίζ, αρμόδια για την Υγεία.

«Το καντόνι του Βαλέ ελέγχει καλά την Covid-19», δήλωσε ο σύμβουλος του καντονιού του Βαλέ υπεύθυνος για την οικονομία Κριστόφ Νταρμπελέ στη RTS, χαρακτηρίζοντας τη βελγική απόφαση «σκανδαλώδη».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks