Κορονοϊός: Update Βέλγιο – 14.09.20

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία


Για συνεχόμενη ημέρα ανεβαίνουν οι τάσεις του κορονοιού στο Βέλγιο. Έπειτα από μια μακρά περίοδο όπου ο κορονοιός είχε καταλαγιάσει για λίγο, τις τελευταίες αρκετές ημέρες δείχνει να ξανά έχει ανοδική τάση σε ότι αφορά τα θετικά κρούσματα και τους νοσηλευόμενους στα νοσοκομεία στο Βέλγιο.
Την τελευταία εβδομάδα όλες οι τάσεις είναι ανεβασμένες.

Τα κρούσματα

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 4 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου, κατά μέσο όρο 680.6 άτομα ήταν θετικά για το νέο κορονοιό, αύξηση 42% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του Sciensano.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο, από την αρχή της πανδημίας, είναι  93455.

This image has an empty alt attribute; its file name is signmaker.jpg

Εισαγωγές στα νοσοκομεία του Βελγίου

Ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο είναι με μέσο όρο 30.3 ανά ημέρα για την τελευταία εβδομάδα (7-13 Σεπτεμβρίου). Σε μια εβδομάδα παρατηρούμε μια αύξηση 78% σε αυτή τη τάση και στο μέσο όρο των εισαχθέντων ασθενών στα νοσοκομεία του Βελγίου λόγω Covid-19.

Συνολικά 291 ασθενείς βρίσκονται στα νοσοκομεία.30% περισσότεροι νοσηλευομένοι από τις 6 Σεπτεμβρίου. 71 άτομα βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – και αυτή η τάση είναι ανεβασμένη αρκετά.

Συνολικά και από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσηλευτεί 19313 άτομα.

Άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω Covid-19 στο Βέλγιο

Ο μέσος αριθμός θανάτων αυξήθηκε ξανά σε 2.4 ανά ημέρα κατά την τελευταία εβδομάδα.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 9925.

Αγαπητοί SuperGreeks, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να φοράτε μάσκες όπου χρειάζεται, να αποφεύγετε τα μεγάλα πλήθη, να πλένετε τακτικά τα χέρια σας και να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε 🙂 O κορονοιός υπάρχει και είναι ανάμεσα μας δυστυχώς.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks