Κορονοϊός: Update Βέλγιο – 24.08.20

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Οι τάσεις έχουν ανέβει σε όλα τα επίπεδα στο Βέλγιο σε σχέση με πριν ένα -δύο μήνες , αλλά είναι λίγο καλύτερα την τελευταία εβδομάδα.

Αν διαβάσετε το Update μας από τις 21.7.20 θα καταλάβετε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα άλλαξαν αρκετά πράματα σχετικά με τον κορονοιό. Οι τάσεις ανέβηκαν ξαφνικά τις τελευταίο μήνα με απόρροια τα νέα μέτρα της κυβερνήσεως για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, η κατάσταση στο Βέλγιο δείχνει να ξεφεύγει σε ότι αφορά τα κρούσματα του κορονοιού και διαφαίνεται το επόμενο κύμα. Φυσικά η μείωση των κρουσμάτων , αλλά και στις εισαγωγές των νοσοκομείων μας δίνει την ελπίδα ότι μπορεί σύντομα να ξανά φτάσουμε στους αριθμούς που είχαμε προ 2 μηνών.

Τα κρούσματα

Κατά μέσο όρο 493 άτομα την ημέρα είναι θετικά στον κορονοϊό (Covid-19) στο Βέλγιο κατά την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Sciensano. Παρατηρείτε μια μικρή πτώση για συνεχόμενη μέρα σε ότι αφορά τα κρούσματα.

Η τάση των νέων κρουσμάτων ανά ημέρα έχει μειωθεί κατά 15% κατά την περίοδο των 7 ημερών από τις 14 έως τις 20 Αυγούστου σε σύγκριση με το μέσο όρο των νέων λοιμώξεων που είχαν προκύψει την προ-προηγούμενη εβδομάδα.

Ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Βέλγιο, από την αρχή της πανδημίας, είναι 81936.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Αμβέρσας συνεχίζει να μειώνεται.Μειώθηκαν κατά 31% οι περιπτώσεις κρουσμάτων.

Στις Βρυξέλλες που παρουσιάστηκε η άλλη “εστία” και παρατηρήθηκαν πολλά κρούσματα το τελευταίο διάστημα έχει αύξηση 2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. 881 από τα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα ήταν από την πρωτεύουσα του Βελγίου.

Εισαγωγές στα νοσοκομεία του Βελγίου

Ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο μειώνεται επίσης με μέσο όρο 28 ανά ημέρα, δηλαδή αύξηση 15% σε σύγκριση με την προ-προηγούμενη εβδομάδα.

Άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω Covid-19 στο Βέλγιο

Κατά μέσο όρο 9 θάνατοι εμφανίστηκαν ανά ημέρα κατά την περίοδο 7 ημερών από τις 14 έως 20 Αυγούστου.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο Βέλγιο από την αρχή της πανδημίας είναι 9992.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks