Βέλγιο: Που μπορείτε να ταξιδέψετε…

Βέλγιο-ταξίδια-κορονοϊός

Το τελευταίο διάστημα το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προσαρμόσει τις ταξιδιωτικές του οδηγίες για πολλά μέρη, κυρίως γειτονικά. Πλέον περιοχές που αποτελούν τμήματα της Ολλανδίας, αλλά και η Βιέννη έχουν μπει σε “κόκκινο κωδικό”.

Συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη, το αρμόδιο υπουργείο ενημερώνει τους πολίτες για τις ταξιδιωτικές οδηγίες που υπάρχουν, κυρίως σ’ ότι έχει να κάνει με την αύξηση των κρουσμάτων Covid, γεγονός που μπορεί να μετατρέψει μια περιοχή που έχει πορτοκαλί κωδικό σε κόκκινο. 

Τι σημαίνει κόκκινος κωδικός; Πολύ απλά ότι απαγορεύεται σε αυτές της περιοχές η μετακίνηση χωρίς σοβαρό λόγο ότι επιβάλλεται η υποβολή σε διαγνωστικό τεστ άμα την επιστροφή σας από αυτή, καθώς επίσης και η παραμονή 14 ημερών σε καραντίνα για την περίπτωση που μείνατε στην “κόκκινη περιοχή” για 48 ώρες και παραπάνω. 

Προχθές, η βελγική κυβέρνηση εξέτασε τις περιοχές και συμπλήρωσε στην “κόκκινη ζώνη” τις Ολλανδικές επαρχίες Noord και Zuid – Holland. Κατά συνέπεια, τα ταξίδια προς το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ, το Ντεν Χάαγκ, έχουν απαγορευτεί και επίσημα. Η Βιέννη επίσης είναι μια ακόμη περιοχή με κόκκινο κωδικό, αλλά οι περιοχές του Τιρόλο και του Σάλτσσμπουργκ βρίσκονται ακόμη σε πορτοκαλί, γεγονός που σημαίνει πως είναι ακόμη επισκέψιμες. 

Θέλετε να ταξιδέψετε σε κάποια πόλη; Ελέγξε την ιστοσελίδα του υπουργείου

Μετά την εξέλιξη αυτή είναι γεγονός πως οι επιλογές για κάποιον που θέλει να ταξιδέψει έχουν μειωθεί αισθητά. Για παράδειγμα το Λονδίνο και το Παρίσι έχουν τεθεί εκτός πλάνο από παλιότερες εκτιμήσεις, όπως και η Βαρκελώνη, ή η Μαδρίτη (καθώς σχεδόν ολόκληρη η Ισπανία είναι στα…κόκκινα). Το Βερολίνο εξακολουθεί να αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή, ωστόσο όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό. 

Η Ρώμη παραμένει επίσης μια πολύ δυνατή επιλογή καθώς βρίσκεται στα…πορτοκαλί προς το παρόν, αλλά όπως και να έχει εμείς σαν supergreeks.eu σας προτείνουμε πριν βάλετε στα πλάνα σας κάποιο ταξίδι να συμβουλέυεστε το βελγικό ΥΠΕΞ και τις ταξιδιωτικές οδηγίες ώστε να διαπιστώσετε ποιες περιοχές στην Ευρώπη είναι “go or no-go”. 

Για όσους προγραμματίζουν σύντομα ένα ταξίδι στη Γαλλία, το επιστούμε την προσοχή καθώς μια σειρά διαμερισμάτων από προχθές είναι στο κόκκινο όπως οι Aveyron, Gers, Ille-et-Vilaine, Indre-et-Loire, Isère, Loire, Maine-et-Loire, Nord , Pas-de-Calais, Puy-de-Dôme, Pyrénées-Atlantiques, Pyrénées-Orientales, Sarthe, Seine-Maritime, Tarn-et-Garonne και Vienne.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες, ανατρέξτε στον ιστότοπο του βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών (διαθέσιμο στα γαλλικά και τα ολλανδικά).

Οι παραθεριστές ή οι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να συμπληρώσουν τη φόρμα εντοπισμού επιβατών πριν επιστρέψουν (ή φτάσουν) στο Βέλγιο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks