Βέλγιο: Συναρπαστικά αρχαία ευρήματα σε αγρόκτημα από την εποχή του Σιδήρου

Βέλγιο-Αρχαία-Ανασκαφές

Το Βέλγιο αποτελεί έναν θησαυρό από αντικείμενα παλιά και νέα. Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο Heusden-Zolder (Limburg) μόλις ανακάλυψαν ίχνη από την Εποχή του Σιδήρου, τη Ρωμαϊκή περίοδο και τον Μεσαίωνα. Είναι η πρώτη φορά που έχουν βρεθεί τόσα ιστορικά ευρήματα σε αυτήν την περιοχή. Τώρα ολόκληρος ο χώρος θα εξεταστεί προσεκτικά.

Τα ευρήματα έγιναν σε ένα μέρος που ονομάζεται Mortelveld. Προορίζεται για την κατασκευή ενός κτιρίου, επομένως είναι απαραίτητη μια αρχαιολογική έρευνα.

Ο αρχαιολόγος Jeroen Verrijckt αποκαλύπτει ότι η εξέτασή του απέδωσε 133 αρχαιολογικά ευρύματα, όπως θραύσματα, τάφρους καθώς κι ένα πηγάδι. Τα 29 θραύσματα είναι ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό εύρημα. Χρονολογούνται από την Εποχή του Σιδήρου. Άλλα χρονολογούνται από τη Ρωμαϊκή περίοδο και τον Μεσαίωνα. Τα ευρήματα περιλαμβάνουν ένα κομμάτι γυαλιού από τα ρωμαϊκά χρόνια καθώς και ένα αντικείμενο πυριτίου.

«Όλα δείχνουν ότι αυτό το κομμάτι γης κατοικούνταν σε διαφορετικές περιόδους. Ένα αγρόκτημα μπορεί να υπήρχε εδώ. Αργότερα άλλα αγροκτήματα μπορεί να έχουν προστεθεί από τους συγγενείς του αγρότη», λέει ο Jeroen Verrijckt. “Φαίνεται ότι αυτή η περιοχή κατοικήθηκε από τα τέλη της Εποχής του Σιδήρου, δηλαδή περίπου από το 200 π.Χ. μέχρι τον Μεσαίωνα.”

Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται τέτοια στοιχεία σε αυτή την περιοχή και μια πλήρης ανασκαφή μπορεί να ξεκινήσει μόλις ο οργανισμός Flemish Heritage προχωρήσει. Οι ελπίδες είναι υψηλές που θα ανακαλυφθούν πολλά ακόμη ευρήματα.

«Αυτά θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και να μας επιτρέψουν να ανακαλύψουμε πώς ζούσαν οι άνθρωποι σε αυτήν την περιοχή, με τι είδους γεωργία ασχολήθηκαν και πώς ήταν το τοπίο», λέει ο Verrijckt.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks