Ολλανδία: Ένα αρχαίο ρωμαικό στρατόπεδο ανακαλύφθηκε στο Katwijk

Ολλανδία-Αρχαιολογικές-Ανασκαφές

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο πρώην αεροδρόμιο του Valkenburg στο Katwijk στην Ολλανδία ανακάλυψαν τα ερείπια μιας ρωμαϊκής αμυντικής κατασκευής από τις αρχές του 1ου αιώνα μ.Χ. Η επαρχία της Νότιας Ολλανδίας μιλά για μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη. “Τα ευρήματα είναι θεαματικά και μοναδικά για την χώρα μας”

Μια νέα κατοικημένη περιοχή πρόκειται να χτιστεί στην τοποθεσία του πρώην στρατιωτικού αεροδρομίου. Πριν περαστούν τα πρώτα θεμέλια στο έδαφος, πραγματοποιείται αρχαιολογική έρευνα. Κατά την έρευνα αυτή βρέθηκαν και τα ερείπια του παλιού ρωμαϊκού καταυλισμού.

Σύμφωνα με την επαρχία, πρόκειται για ένα ρωμαϊκό στρατόπεδο, με ένα αμυντικό τείχος και πολλά ξύλινα θεμέλια για την δημιουργία ενός πύργου ή μιας μεγάλης πύλης.

ellinika-proionta

Δεν περιμέναμε ποτέ μια τέτοια ανακάλυψη στα δυτικά της Ολλανδίας

«Η καρδιά μου χτυπάει τόσο δυνατά», λέει ο αρχαιολόγος Wouter Vos. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρωμαϊκό στρατόπεδο κοντά στο Nijmegen και ότι υπάρχουν μικρά στρατόπεδα κατά μήκος του Ρήνου, αλλά εδώ στα δυτικά δεν το περιμέναμε ποτέ».

Το στρατόπεδο του ρωμαϊκού στρατού πρέπει να μετρούσε περίπου δεκαέξι γήπεδα ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους. Βρίσκουν συνέχεια κατάλοιπα. Όλο το στρατόπεδο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το προηγούμενο αεροδρόμιο. “Αυτός είναι επίσης ο λόγος που δεν ανακαλύφθηκε ποτέ, επειδή είναι μόνο ένα μέτρο ανασκαφή”, λέει ο Vos.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το στρατόπεδο είχε σκοπό να μαζέψει στρατιώτες και στη συνέχεια να κατακτήσει την Αγγλία. “Περίπου 5000 στρατιώτες έμειναν σε αυτό το στρατόπεδο, οι οποίοι στη συνέχεια όλοι έφυγαν το 43 μ.Χ., λέει ο Βος. “Δεν ήταν ούτε ένα στρατόπεδο άμεσης αποχώρησης, νομίζω ότι υπήρχε για τέσσερα χρόνια.”

Η υπόλοιπη περιοχή θα εξερευνηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες. Τα ευρήματα που βρέθηκαν μεταφέρονται σε εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα και συντήρηση.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks