Γερμανία: Οι βανδαλισμοί μουσείων συνεχίζονται – Στο στόχαστρο και το Πότσνταμ

Γερμανία-Μουσεία-Βανδαλισμοί

Το Μουσείο του Βερολίνου στη Γερμανία δεν ήταν πιθανώς ο μόνος προορισμός για τους βάνδαλους: Σύμφωνα με έρευνα, οι δράστες λέγεται ότι έχουν καταστρέψει αρκετά έργα τέχνης και στο Πότσνταμ.

Λίγο πριν από την επίθεση εναντίον αντικειμένων τέχνης σε διάφορα μουσεία και ειδικά στο περίφημο Μουσείο “Νησί του Βερολίνου”, σύμφωνα με μια έκθεση, παρόμοια επίθεση σημειώθηκε και στο Πότσνταμ. Δύο εβδομάδες πριν από το περιστατικό του Βερολίνου, οι δράστες επιτέθηκαν στο γλυπτό του Αμαζονίου, που δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Louis Tuaillon (1862-1919) στο παλάτι Cecilienhof, όπως αναφέρει κοινή έρευνα που διεξήχθη από τις “Die Zeit” και Deutschlandfunk.

Τα ίχνη ενός λιπαρού υγρού λέγεται ότι εκτείνονται από το λαιμό του αλόγου στο οποίο κάθεται ο πολεμιστής μέχρι το μηρό του. Περαιτέρω ίχνη βρέθηκαν και σε άλλους χώρους του μουσείου.

Μετά την επίθεση αυτή, κανείς δεν μπορούσε να φτάσει στο Ίδρυμα Πρωσίων Παλατιών και Κήπων στο Βερολίνο-Βραδεμβούργο. Σύμφωνα με την αστυνομία στο Πότσνταμ, δεν υπήρξε καμία επιχείρηση στο Παλάτι Cecilienhof κατά την αντίστοιχη περίοδο. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάτι θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα. 

Άγνωστοι βανδάλισαν έργα τέχνης σε τέσσερα κτίρια στο νησί των μουσείων

Στις 3 Οκτωβρίου, οι δράστες έβλαψαν περισσότερα από 60 αντικείμενα με ένα λιπαρό υγρό σε τέσσερα κτίρια τριών μουσείων του Βερολίνου. Βανδάλισαν το Νέο Μουσείο, το Μουσείο της Περγάμου και την Παλιά Εθνική Πινακοθήκη. 

Στο μεταξύ υπήρξε ήδη υπόθεση βανδαλισμού στο μουσείο της περιοχής Wewelsburg στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία το καλοκαίρι. Στα μέσα Ιουλίου, οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν ότι περίπου 50 αντικείμενα είχαν υποστεί ζημιά από ένα λιπαρό υγρό.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks