Γερμανία: Τι πρέπει να κάνετε εάν επιστρέψετε από χώρα που αποτελεί περιοχή κινδύνου – Νέο διάταγμα από 8/11

Γερμανία-Διάταγμα-Κορονοϊός

Το υπουργικό συμβούλιο στη Γερμανία έχει εκδώσει ένα πρότυπο διάταγμα σχετικά με την υποχρέωση καραντίνας, το οποίο θα εφαρμοστεί από τις 8 Νοεμβρίου. Εμείς σήμερα σας δίνουμε απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις.

Οι αριθμοί της κρίσης του κορονοϊού σε ολόκληρη την Ευρώπη αυξάνονται ξανά δραματικά. Όλο και περισσότερες περιοχές στο εξωτερικό δηλώνονται ως περιοχές κινδύνου λόγω του αριθμού νέων κρουσμάτων. Ωστόσο, τι πρέπει να κάνετε αν έχετε μείνει σε μια τέτοια περιοχή και μετά επιστρέψετε στη Γερμανία;

Μια απάντηση σε αυτήν την ερώτηση μπορεί να αποτελεί το νέο πρότυπο διάταγμα σχετικά με την υποχρέωση καραντίνας για τους επιστρέφοντες από περιοχές κινδύνου στο εξωτερικό, το οποία θα εφαρμοστεί από τις 8 Νοεμβρίου.

Το πρότυπο διάταγμα καραντίνας ψηφίστηκε από το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Steffen Seibert, πρέπει να αντιπροσωπεύει μια «κοινή εργασιακή βοήθεια για όλες τις χώρες».

Πότε εφαρμόζεται ο νέος κανόνας;

Η νέα απαίτηση καραντίνας θα ισχύει από τις 8 Νοεμβρίου. Αρχικά, ωστόσο, οι πρώτες αποφάσεις έχουν παρθεί ήδη στις 15 Οκτωβρίου.

Για ποιον ισχύει η υποχρέωση απομόνωσης;

Η υποχρέωση καραντίνας ισχύει για άτομα που έχουν μείνει σε χώρα ή περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή κινδύνου από το Robert Koch Institute (RKI) δέκα ημέρες πριν από την είσοδο στη Γερμανία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των λοιμώξεων μεταφέρονται στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία από το εξωτερικό, δήλωσε ο Seibert. Μόνο περίπου το 10% των λοιμώξεων εμφανίστηκαν στο εσωτερικό.

Πόσο καιρό πρέπει να είναι κανείς απομονωμένος;

Οι επαναπατριζόμενοι από περιοχές κινδύνου του εξωτερικού πρέπει αμέσως να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες από τις 8 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, υπάρχει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για άτομα που εισέρχονται από περιοχές κινδύνου.

Μπορεί να αποφύγει κάποιος την καραντίνα με αρνητικό τεστ κορονοϊού;

Κάθε άτομο που εισέρχεται από περιοχές κινδύνου στο εξωτερικό πρέπει πρώτα να μπει σε καραντίνα. Εάν θέλετε να τερματίσετε την αυτοαπομόνωση νωρίς, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα διαγνωστικό τεστ την πέμπτη ημέρα μετά την είσοδο στη χώρα το νωρίτερο. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, η υποχρέωση καραντίνας τελειώνει.

Εάν, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, τα συμπτώματα μιας νόσου Covid 19 γίνουν εμφανή εντός δέκα ημερών, οι πάσχοντες πρέπει να κάνουν κι άλλο τεστ.

Πρέπει να ενημερώνουμε το σύστημα υγείας;

Ναι, οι επιστρέφοντες από περιοχές κινδύνου στο εξωτερικό πρέπει να ενημερώσουν το τοπικό τμήμα υγείας. Εάν οι επαναπατριζόμενοι αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν ένα τεστ κορονοϊού προκειμένου να είναι σε θέση να τερματίσουν την καραντίνα πρόωρα, οι αρχές πρέπει επίσης να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της δοκιμής.

Η νέα υποχρέωση καραντίνας ισχύει και για περιοχές κινδύνου στη Γερμανία;

Όχι, η υποχρέωση απομόνωσης ισχύει μόνο για περιοχές κινδύνου στο εξωτερικό.

Ισχύει η νέα απαίτηση καραντίνας σε εθνικό επίπεδο;

Οι απαιτήσεις μπορούν να εφαρμοστούν από τις ομοσπονδιακές πολιτείες μέσω διατάξεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Seibert είπε ότι το πρότυπο διάταγμα πρέπει να εγγυάται έναν «ομοιόμορφο σε εθνικό επίπεδο κανονισμό, εάν είναι δυνατόν». Ο «κοινός στόχος» των ομοσπονδιακών και πολιτειακών κυβερνήσεων είναι να «αποτρέψει την είσοδο νέων πηγών μόλυνσης στη Γερμανία».

Υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις που απαλλάσσουν τους ταξιδιώτες από την υποχρέωση απομόνωσης;

Ναι, ο κανονισμός προβλέπει επίσης εξαιρέσεις από τις απαιτήσεις των τεστ και της καραντίνας. Όποιος ταξιδεύει και περνάει αμέσως από μια περιοχή κινδύνου δεν χρειάζεται να μπει σε καραντίνα. Εξαιρέσεις ισχύουν επίσης για ταξίδια σε γειτονικές χώρες για λιγότερο από 24 ώρες ή για επισκέψεις για οικογενειακούς λόγους έως και 72 ώρες.

Οι μετακινούμενοι που εργάζονται και σπουδάζουν, καθώς και οι εργαζόμενοι στις μεταφορές αγαθών και ανθρώπων, οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και οι «υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των κρατικών φορέων» απαλλάσσονται επίσης από την υποχρέωση απομόνωσης – σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο, απαιτείται να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Σε ποιες εξαιρετικές περιπτώσεις δεν απαιτείται τεστ κορονοϊού;

Ένας άλλος κανονισμός στο νέο μοντέλο κανονισμού προβλέπει πολλές εξαιρέσεις από την υποχρέωση απομόνωσης, σύμφωνα με τις οποίες οι πληγέντες πρέπει να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού. Αυτές οι περιπτώσεις ισχύουν π.χ. σε επισκέψεις για οικογενειακούς λόγους άνω των 72 ωρών, για “απολύτως απαραίτητες επαγγελματικές δραστηριότητες” έως και πέντε ημέρες και για συμμετέχοντες σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί για εποχιακούς εργαζόμενους, μέλη των ενόπλων δυνάμεων και όσους επιστρέφουν από διακοπές, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει μια έννοια προστασίας και υγιεινής στη χώρα των διακοπών και δεν υπάρχει «κατάσταση μόλυνσης» σε αντίθεση με τον ειδικό κανονισμό.

Για τις κόκκινες ζώνες στη Γερμανία διαβάστε ΕΔΩ

Για τις χώρες που θεωρούν την Γερμανία κόκκινη ζώνη διαβάστε ΕΔΩ

Για τις απαγορεύσεις διαμονής για ταξιδιώτες εντός Γερμανίας διαβάστε ΕΔΩ

Για τις ζώνες χρωμάτων στην ΕΕ διαβάστε ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks