Γερμανία: Υποδέχεται 1.500 πρόσφυγες από τη Μόρια

πρόσφυγες-Γερμανία-Μόρια-Βέλγιο

Η γερμανική κυβέρνηση έχει εκφράσει την επιθυμία να υποδεχτεί περισσότερους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ελληνικά νησιά. Η καγκελάριος Μέρκελ και υπουργός Εσωτερικών Σεεχόφερ συμφώνησαν στον αριθμό των 1.500 ατόμων που μπορούν να μεταβούν στη χώρα. Θα αφορά κυρίως οικογένειες με παιδιά και άτομα που έχουν ήδη λάβει άσυλο.

Να σημειωθεί ότι οι πυρκαγιές στο κέντρο που υποδέχεται πρόσφυγες στη Μόρια της Λέσβου έχουν αφήσει περισσότερους από 12.000 ανθρώπους άστεγους. Μερικοί από αυτούς έχουν εξασφαλίσει παραμονή σε ένα προσωρινό κέντρο υποδοχής, αλλά επειδή ο αριθμός είναι μεγάλος δεν μπορούν να μείνουν όλοι σε αυτό πέρα από 5.000. Και εδώ μπαίνει η Γερμανία.

Ο υπουργός Σεεχόφερ (CSU) υποστήριξε σήμερα ότι η Γερμανία μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 100 με 150 από τα 400 ασυνόδευτα παιδιά. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  

Αναλαμβάνει ρόλο η Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση στέλνει άμεσα αντιπροσωπεία στην Ελλάδα προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι από τους μετανάστες έχουν δυνατότητα να εξασφαλίσουν άσυλο. Ωστόσο, η Γερμανία φοβάται να μην αποτελέσει και πάλι ολοκληρωτικό πόλο έλξης όπως συνέβη το 2015, όταν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εισήλθαν στην Ευρώπη μέσω των ελληνικών νησιών. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια έγιναν δεκτοί στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τους ανταποκριτές των ΜΜΕ της χώρας «φυσικά και υπάρχουν διαδοχικές επαφές με άλλες χώρες της ΕΕ σχετικά με το γεγονός, αλλά η Γερμανία και η πρόεδρος της ΕΕ έχουν αναλάβει έναν ρόλο κλειδί σε αυτή την ιστορία, ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση θέλει να εμποδίσει άλλες χώρες να σκεφτούν ότι αυτό το ζήτημα θα το λύσει ξανά η χώρα της».

Ανείπωτος πόνος στη Λέσβο

Αυτή τη στιγμή όπως αναφέρουν τα στοιχεία, υπάρχουν περίπου 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά. Ανάλογο ρόλο με αυτόν την Γερμανίας αναμένεται να αναλάβει και η Ολλανδία που είναι έτοιμη να υποδεχτεί περίπου 50 παιδιά από τα ελληνικά νησιά στα οποία έχουν βρεθεί μετά από πολύωρο ταξίδι κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks