Ολλανδία: Η μέγιστη ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία αυξάνεται από 15 σε 25 χρόνια

φυλακές-ολλανδία

Η μέγιστη ποινή για ανθρωποκτονία θα αυξηθεί από 15 χρόνια σε 25, εάν το νομοσχέδιο που εκπόνησαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ferd Grapperhaus και Sander Dekker γίνει νόμος.

Η ανθρωποκτονία είναι «ένα πολύ σοβαρό έγκλημα που προκαλεί ανεπανόρθωτη ταλαιπωρία στους συγγενείς των θυμάτων», ανέφεραν οι υπουργοί σε ενημέρωση των βουλευτών. Αυτή η αλλαγή του νόμου ανταποκρίνεται επίσης σε μηνύματα που έλαβαν από νομικούς, πρόσθεσαν οι υπουργοί.

Νομικοί εμπειρογνώμονες και βουλευτές έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι το χάσμα στις μέγιστες ποινές μεταξύ δολοφονίας – έως 30 ετών – και της ανθρωποκτονίας είναι επί του παρόντος πολύ μεγάλο. Και τα δύο εγκλήματα περιλαμβάνουν σκόπιμη δολοφονία κάποιου, αλλά η ανθρωποκτονία είναι μια παρορμητική πράξη, παρά μια προμελετημένη.

Πέρυσι, δικαστές στο Ρότερνταμ προέτρεψαν τους υπουργούς να επανεξετάσουν τη μέγιστη ποινή για ανθρωποκτονία μετά τη δολοφονία κοριτσιού Humeyra Ergincanli. Ο δολοφόνος της φυλακίστηκε για 14 χρόνια επειδή δεν μπορούσε να αποδειχθεί ότι είχε προγραμματίσει να σκοτώσει το κορίτσι.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν αυστηρότερες ποινές.

Οι δικαστές μπορούν επίσης να καταδικάσουν έναν δολοφόνο σε ισόβια κάθειρξη. Επί του παρόντος στις Κάτω Χώρες, οι ποινές ισόβιας κάθιρξης υπάρχουν, αλλά οι περιπτώσεις θα αξιολογηθούν μετά από 25 χρόνια για πιθανή απελευθέρωση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 30 κρατούμενοι που εκτίουν ισόβια κάθειρξη σε ολλανδικές φυλακές.

Η Ολλανδία τα τελευταία χρόνια έχει αδειάσει τις φυλακές της και έχει ένα ιδιαίτερο σωφρονιστικό σύστημα. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο που σας παραθέτουμε παρακάτω.

Πηγή: Dutch News

Διαβάστε περισσότερα για τις φυλακές στην Ολλανδία

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks