Η πόλη των Βρυξελλών παρουσιάζει το νέο πλάνο της για την κοινότητα LGBTQI + και ένα συμβολικό έργο τέχνης

gay-lgbtq-βέλγιο

Παρουσιάζοντας το νέο πλάνο της πόλης για την κοινότητα LGBTQI + την Παρασκευή, ο Khalid Zian alderman, μίλησε για ίσες ευκαιρίες, υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη ανάγκη καταπολέμησης των διακρίσεων.

«Παρόλο που το Βέλγιο θεωρείται η δεύτερη πιο φιλική προς τους ΛΟΑΤ χώρα στον κόσμο σύμφωνα με την κατάταξη του Rainbow, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος ακόμα, διότι ακόμη και στο πλαίσιο της προοδευτικής νομοθεσίας και της υψηλής αποδοχής από την κοινότητα, οι τοπικές ενώσεις συχνά αναφέρουν περιστατικά διακρίσεων έναντι των LGBTQI + πολιτών », είπε.

Το σχέδιο 60 σελίδων καλύπτει 12 τμήματα της πόλης και περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

• Η καθιέρωση εκπαιδευτικού προγράμματος για τους αστυνομικούς ώστε να ευαισθητοποιηθούν με πρόβλημα της παρενόχλησης στο κοινό που υποφέρουν οι ΛΟΑΤΚΙ +. Δημιουργία μονάδας υποστήριξης θυμάτων ειδικά για θύματα ομοφοβικής βίας. Μια εσωτερική αναθεώρηση που οδηγεί σε νέες διαδικασίες για καλύτερη αντιμετώπιση των εγκλημάτων μίσους.

• Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποστήριξης για στέκια LGBTQI +. Η πόλη έχει παράσχει, χωρίς χρέωση, ένα διαμέρισμα στο μη κερδοσκοπικό Le Refuge για την προστασία των νέων στο δρόμο που είτε έχουν εγκαταλείψει το σπίτι της οικογένειας είτε έχουν αποβληθεί λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

• Η δημιουργία ενός μόνιμου συμβουλευτικού συμβουλίου LGBTQI + που θα συμβουλεύει την διοίκηση της πόλης που αποτελείται από μέλη διαφόρων ενώσεων LGBTQI +.

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης της LGBTQI κοινότητας, ο καλλιτέχνης και φωτογράφος Pierre Debusschere δημιούργησε ένα έργο με τίτλο Embrace Diversity στο Place de la Bourse (εικόνα, παραπάνω).

«Αυτή η εικόνα είναι γεμάτη ελπίδα», είπε ο καλλιτέχνης.

H Gay κοινότητα στο Bέλγιο

Στο Βέλγιο είναι παράνομη η διάκριση ενός ατόμου λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Τον Ιούνιο του 2003, το Βέλγιο έγινε η 2η χώρα του κόσμου, μετά τις Κάτω Χώρες, για την έγκριση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. Από το 2004, ο ομοφυλόφιλος γάμος επιτρέπεται επίσης μεταξύ Βελγίου και άτομα άλλης καταγωγής.

Διαβάστε ακόμα την ιστορία των Gay στις Κάτω Χώρες

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks