Κορονοϊός – Ολλανδία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων σήμερα με 10.007 – 44.251 την εβδομάδα

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Ακριβώς 10.007 νέα κρούσματα με κορονοϊό ανακοινώθηκαν σήμερα από την υπηρεσία Δημόσιας Υγείας (RIMV) στην Ολλανδία, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσία η RIMV, έχουμε 724 περισσότερα νέα κρούσματα σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε χθες. 

Στο σύνολό τους αυτή την εβδομάδα τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 44.251, αύξηση δηλαδη 18% σε σύγκριση με την προηγούμενη. Μέχρι την Παρασκευή, ο μέσος όρος των επτά ημερών έφτασε τα 8.654 νέα κρούσματα, δηλαδή υψηλότερο κατά 1/5 από την περασμένη εβδομάδα. 

Οι πόλεις με το μεγαλύτερο πρόβλημα 

Οι τρεις πόλεις με τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι το Άμστερνταμ (743), το Ρότερνταμ (558) και η Χάγη (349). Και οι τρεις παρουσίασαν υψηλότερα ποσοστά στο σύνολο από ότι μια εβδομάδα νωρίτερα, με το Ρότερνταμ να σημειώνει αύξηση της τάξεως του 68%. Ο αριθμός του Άμστερνταμ αυξήθηκε κατά 9% και στη Χάγη κατά 14%. 

Τα συνολικά κρούσματα και οι θάνατοι στην Ολλανδία

Τα 44.251 κρούσματα αυτής της εβδομάδας ανέβασαν τον συνολικό αριθμό της Ολλανδία στους 272.401 από το ξεκίνημα της πανδημίας. 

Το RIVM τόνισε επίσης σήμερα ότι 47 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αυξάνοντας και αυτόν τον θλιβερό αριθμό σε 6.964. Από χθες, άλλοι 248 άνθρωποι. εισήχθησαν άμεσα στα ολλανδικά νοσοκομεία, με 43 από αυτούς να μπαίνουν σε Μοναδα Εντατικής Θεραπείας. 

Πόσοι νοσηλεύονται

Στο πλαίσιο αυτό αυξήθηκε και ο αριθμός των ασθενών με Covid -19 στη χώρα, ο οποίος ανέρχεται πλέον σε 2.073, αυξημένος κατά 33% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. 

Στο μεταξύ δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από την Ολλανδία σε νοσοκομείο στο Munster της Γερμανίας, μια διαδικασία που καθυστέρησε λόγω ομίχλης.

Μέχρι σήμερα, 4.084 κάτοικοι των Κάτω Χωρών έχουν μπει σε Μονάδα Εντατικής θεραπείας σε σύνολο 14.352 ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν για το Covid-19. Περίπου 1.037 από αυτούς πέθαναν σε ΜΕΘ, ενώ 2.291 ασθενείς εντατικής θεραπείας πήραν εξιτήριο.

Τεστ για τον κορονοιό

Από την 1η Ιουνίου, οποιοσδήποτε με συμπτώματα μπορεί να κάνει το τεστ για τον κορονοιό. Ωστόσο, είναι πιθανό άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα να μην κάνουν το τεστ. Οι πραγματικοί αριθμοί στις Κάτω Χώρες είναι επομένως πιθανώς υψηλότεροι από τους αριθμούς που αναφέρονται εδώ.

Ο κορονοιός δεν τελείωσε

  • Πλένουμε τακτικά τα χέρια μας
  • Κρατάμε την κοινωνική απόσταση του 1.5 μέτρου
  • Αν έχουμε συμπτώματα μένουμε σπίτι, καλούμε τον γιατρό μας και ακολουθούμε τις οδηγίες του

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks