Ολλανδία: Οι μάσκες προσώπου θα καταστούν υποχρεωτικές από την 1η Δεκεμβρίου: Αυτοί είναι οι κανόνες

Ολλανδία-Μάσκες-Κορονοϊός

Η κυβέρνηση στην Ολλανδία έδωσε στη δημοσιότητα πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά της να καταστήσει υποχρεωτικές τις μάσκες προσώπου σε ορισμένες περιπτώσεις από την 1η Δεκεμβρίου.

Το μέτρο θα ισχύει για τρεις μήνες, αλλά μπορεί να παραταθεί εάν κριθεί απαραίτητο, δήλωσε η κυβέρνηση. Οι κανόνες θα ισχύουν για όλους τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 13 ετών και θα τεθεί σε ισχύ όταν ισχύσει και η νομοθεσία για μια σειρά κανονισμών κατά του κορονοϊού.

Όσοι πιαστούν χωρίς μάσκα προσώπου θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο 95 €. Οι ιατρικές μάσκες παραμένουν αποκλειστικά για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι μάσκες που φορούν καλύπτουν τόσο τη μύτη όσο και το στόμα. «Κατά επιλογή, χρησιμοποιήστε μια μάσκα που θα αγοράσετε από ένα φαρμακείο ή ένα σούπερ μάρκετ», αναφέρουν οι οδηγίες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δημόσιοι χώροι

Οι μάσκες προσώπου πρέπει να φοριούνται σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, όπως καταστήματα, μουσεία, πρατήρια καυσίμων, εστιατόρια και μπαρ, θέατρα, κινηματογράφους και αίθουσες συναυλιών.

Μόλις οι άνθρωποι καθίσουν στο τραπέζι τους στο εστιατόριο ή στην αίθουσα του θεάτρου, μπορούν να βγάλουν τη μάσκα, αλλά αν πάνε στην τουαλέτα ή φύγουν, πρέπει να την επαναφέρουν.

Χώροι λατρείας, όπως εκκλησίες, ναοί, συναγωγές και τζαμιά, εξαιρούνται από τον κανόνα. Οι μάσκες προσώπου ήταν ήδη υποχρεωτικές για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά τώρα θα πρέπει να φορεθούν σε κτίρια σιδηροδρομικών σταθμών και σε αεροδρόμια.

Σχολεία και πανεπιστήμια

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και το προσωπικό υποστήριξης θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκα προσώπου όταν κινούνται γύρω από το σχολικό κτίριο.

Η μάσκα μπορεί να βγει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όταν όλοι κάθονται, αλλά οι δάσκαλοι που μιλούν ενώ περπατούν στην τάξη θα πρέπει να τη φορούν. Δεν θα πρέπει να φοράτε μάσκες προσώπου κατά τη διάρκεια μαθημάτων θεάτρου ή τραγουδιού και σε ορισμένες περιπτώσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Σχετικά με τα επαγγέλματα και την υγειονομική περίθαλψη

Κομμωτές, εκπαιδευτές οδήγησης, στυλίστες νυχιών και άλλοι στα λεγόμενα επαγγέλματα επαφής θα πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου, όπως και οι πελάτες τους.

Επαγγελματίες υγείας όπως οικογενειακοί γιατροί και φυσιοθεραπευτές εξαιρούνται από τον κανόνα, αλλά τα ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης έχουν τους δικούς τους κανόνες και τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτούς.

Εξαιρέσεις

Άτομα που έχουν προβλήματα υγείας τα οποία θα καθιστούσαν δύσκολη τη χρήση μάσκας προσώπου εξαιρούνται, αλλά θα πρέπει να το καταστήσουν σαφές σε αστυνομικούς ή φύλακες που ενδέχεται να τους ρωτήσουν.

Επίσης, δεν πρέπει να φοράτε μάσκες προσώπου κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων, υποκριτικής, πρόβας ή εκπομπών και κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών συνεντεύξεων.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks