Ολλανδία: Προσοχή στις απάτες και τα ψεύτικα e-shops στη Black Friday, προειδοποιεί η αστυνομία

Ολλανδία-Black Friday-Eshops

Η αστυνομία στην Ολλανδία αναμένει ότι ο αριθμός των διαδικτυακών αναφορών απάτης αγορών θα ανεβαίνει στα ύψη τις επόμενες εβδομάδες, καθώς οι καταναλωτές ετοιμάζονται για αγορές κατά τις Black Friday και Sinterklaas. Προσέξτε ιδιαίτερα για ευκαιρίες σε δημοφιλή προϊόντα, όπως το PlayStation 5, το οποίο έχει σχεδόν εξαντληθεί παντού, είπε ο Gijs van der Linden της αστυνομίας στη NOS.

Η δημοτικότητα των διαδικτυακών αγορών αυξήθηκε πάρα πολύ από το ξέσπασμα του κορονοϊού και των συνοδευτικών μέτρων για το lockdown. Μαζί με αυτή αυξήθηκε και ο αριθμός των αναφορών ψεύτικων ή fake καταστημάτων στο διαδίκτυο, οι οποίες σχεδόν διπλασιάστηκαν από 7.400 πέρυσι σε πάνω από 13 χιλιάδες μέχρι στιγμής φέτος. Πολλές αναφορές αφορούσαν ιστότοπους που προσποιούνται ότι πωλούν αγαθά, αλλά δεν παραδίδουν ποτέ τίποτα.

«Φοβόμαστε ότι το ίδιο πράγμα θα συμβεί και φέτος με το PlayStation 5, για παράδειγμα», δήλωσε ο Van der Linden. “Υπάρχει ένας ιστότοπος όπου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 χιλιάδες παραγγελίες PlayStation 5. Θεωρητικά, οι παραδόσεις θα μπορούσαν να έχουν γίνει, αλλά φοβόμαστε ότι δεν θα γίνουν ποτέ”.

Η αστυνομία αναμένει ότι έχουν δημιουργηθεί πολλά ψεύτικα καταστήματα τις τελευταίες εβδομάδες, για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα πριν από τις διακοπές. “Βλέπετε επίσης συχνά να εμφανίζονται τα βράδια της Πέμπτης ή τις Παρασκευές, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι σαρώσουν το Διαδίκτυο το Σαββατοκύριακο”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks